NHL-seura Minnesota Wild on nimennyt uudeksi GM:kseen Paul Fentonin. Seuran nettisivuilla julkaistun uutisen mukaan sopimus on ”monivuotinen”.

Wildissa pelaa kaksi suomalaista supertähteä: Leijonien kapteeninnauhaa viikonloppuna päättyneessä MM-turnauksessa kantanut Mikael Granlund sekä aina mukana ollessaan Leijonien itseoikeutettuna kapteenina toimiva Mikko Koivu.

Fentonilla, 58, on takanaan vakuuttava ura niin pelaajana kuin seurapomona. Hän pelasi NHL:ssä kahdeksan kautta 1984–92 ja saalisti 411 runkosarjan ottelussa 100+83=183 pistettä. Kaudella 1989–90 Fenton takoi Winnipeg Jetsin paidassa tehot 32+18=50.

AHL:ssä Fenton pelasi 273 runkosarjan ottelua hurjilla tehoilla 168+123=291.

Fentonin viimeinen seura pelaajana oli San Jose Sharks kaudella 1991–92. Kaudesta 1993–94 alkaen Fenton alkoi työskennellä Anaheim Ducksin pelaajatarkkailijana ja yleni pian scouting-osaston pomoksi.

Vuonna 1998 Fenton siirtyi Nashville Predatorsin palvelukseen ja toimi seurassa peräti 20 kauden ajan. Vuodesta 2006 alkaen Fenton työskenteli Predatorsin apulais-GM:nä.

– Paul on täydellisen sopiva tähän työhön, sillä hän pelasi kymenen vuotta ammattilaisena ja hänellä on 25 vuoden kokemus seurajohtamisesta. Hänen kykynsä löytää lahjakkuuksia oli merkittävä Nashvillen menestyksessä. Hän on oikea mies tuomaan Stanley Cupin tänne jääkiekko-osavaltioon, Wildin omistaja Craig Leipold ylisti uutta värväystään.

Myös suomalaismaalivahti Kaapo Kähkönen on tehnyt ensi kaudesta sopimuksen Wildin kanssa.