Jääkiekkolegenda Vjatsheslav Fetisov aikoo viedä lajin pr-hengessä eksoottiseen paikkaan, kertoo venäläismedia Allhockey.ru.

Urallaan huimat kaksi olympiakultaa sekä kaksi Stanley Cupia voittanut ex-tähtipakki suunnittelee ottelun pelaamista pohjoisnavalla. Pelin tarkoitus on kerätä huomiota ilmastonmuutokselle.

Fetisov paljastaa venäläismedialle, että otteluun on pyydetty kuuluisia pelaajia muun muassa Suomesta, Ruotsista, USA:sta ja Kanadasta. Samalla tempaukseen on pyydetty huippunäyttelijöitä: sekä Leonardo DiCaprio että Jim Carrey ovat vastaanottaneet kutsun.

– Carrey kuunteli ehdotukseni suurella mielenkiinnolla. DiCaprio kertoi ensin, ettei hän osaa luistella. Saamieni tietojen mukaan hänkin valmistautuu tapahtumaan, joten uskon, että hän on valmis pelaamaan, Fetisov sanoi Allhockeyn mukaan.

Fetisovilla on valtaa maailmalaajuisesti keskivertoa ex-pelaajaa enemmän. Hän kuuluu Venäjän parlamenttiin. Sen lisäksi hän on maansa entinen urheiluministeri.

DiCaprio ja Carrey ovat tunnettuja tempauksistaan ilmastonmuutoksen estämiseksi. Molemmilta löytyy hurja kasa menestystä valkokankaalta – DiCaprio on Oscar-voittaja, Carrey on pokannut urallaan kahdesti Golden Globe -palkinnon.

60-vuotiaan Fetisovin suunnitelma on pelata pohjoisnavalla jo ensi keväänä. Ottelu pelattaisiin pääkeskuksena toimivan Camp Barneo -leirin yhteydessä.

Fetisovin hurjasta suunnitelmasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.