Lupaavista nuoristaan viimeiset kaudet tunnettu Toronto Maple Leafs on joutumassa tukalaan tilanteeseen, sillä tänä kesänä se joutuu kamppailevaan palkkakaton sekä uusien jatkosopimusten kanssa.

Toronto joutuu rustaamaan ison kasan uusia sopimuksia. Esimerkiksi 21-vuotiaan tähtihyökkäjän Mitchel Marnerin takia se joutuu potkimaan joitakin kallispalkkaisia pelaajia pois tieltä. Yksi todennäköinen poislähtijä on tällä kaudella 54 tehopistettä tehnyt James Van Riemsdyk (kuvassa), jonka sopimus päättyy kesäkuun aikana.

Toronto luopuu van Riemsdykistä ilmaiseksi, koska seura ei halua solmia pelaajan kanssa uutta jatkopahvia. van Riemsdyk tähtää hurjaan palkankorotukseen, sillä hän tienasi tällä kaudella hieman päälle neljä miljoonaa dollaria. Sportsnet onkin uutisoinut, että hyökkääjän perässä ovat seurat, joiden palkkakatto sallii yli seitsemän miljoonan dollarin pelaajia. Näiden joukossa on muun muassa Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina Hurricanes.

Toronto ei pysty korvaamaan van Riemsdykiä kalliilla pelaajalla. Seuran onneksi, apu löytyy läheltä, sillä tällä kaudella kolmos- ja nelosketjussa vastuuta saanut Kasperi Kapanen on valmis nousemaan suurempaan rooliin. Myös hänelle ollaan rustaamassa uutta sopimusta, mutta nuorukaisen viime kausien otteiden perusteella, palkankorotus ei tule olemaan massiivinen.

Sportsnet uutisoi, että Toronto on rakentamassa Kapasesta tai hänen ketjukaveri Andreas Johnssonista van Riemdykin korvaajaa, jotta palkkaa säästyisi uudelle puolustajahankinnalle.

Maple Leafsin sopimussirkus tuottaa myös Leo Komaroville harmaita hiuksia. Näillä näkymin myös hän joutuu etsimään uutta seuraa muualta.