Pitkän pelaajauransa päättänyt Tuomo Ruutu nimettiin viime viikolla Nuorten Leijonien valmennusryhmään. Päävalmentajana jatkaa Jussi Ahokas.

Entisellä huippuhyökkääjällä Ruudulla ei ole ehtinyt kertyä vielä aikaisempaa kokemusta valmennustehtävistä, joten pestiä voidaan pitää kokemukseen nähden kovana paikkana.

Hämeen Sanomien kiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen lyttää Ruudun, tai oikeastaan kaikkien entisten tähtipelaajien, suosimisen valmentajavalinnoissa.

– Tämä vetää suorastaan surulliseksi. Meillä on paljon valmentajia, jotka ovat tehneet pitkän päivätyön ja heidät ohitetaan NHL-pelaajan statuksella. Ruutua ei voi moittia, vaikeaa olisi sanoa ei kiitos. Hän tulee kertomaan ehkä kymmenen vuoden päästä, kun oppii valmentamaan, että oli ihan väärässä paikassa, Sihvonen tylyttää Hämeen Sanomien artikkelissa.

– Meillä on valloillaan jokin todella kamala veljeilyverkosto. Täytyy olla sellaisia ihmisiä päättämässä, jotka näkevät NHL-pelaajat elämää suurempina hahmoina. Kun kuuntelin Ruutua olympialaisissa studiossa, sanon suoraan, että pitkä on matka valmentajan ajatteluun pelistä, hän jatkaa.

Sihvonen huomauttaa, että hänellä on selkeä syy kritisoida tämän kaltaisia valintoja.

– Ei arvosteta tai ymmärretä valmentajan merkitystä. Siksi tähän täytyy ottaa voimakkaita kannanottoja. On verinen vääryys, että Tuomo Ruutu on kutsuttu yhdeksi Nuorten Leijonien valmentajaksi. Kun mietitään parhaita valmentajiamme, miten on tullut vaikkapa Jukka Jalonen tai Mikko Manner, eivät he ole oikaisseet missään vaiheessa. Siitä pitää katsoa malli, ei Kalervo Kummolan mallia jossa otetaan näitä fanitettavia mukaan.

Lue Hämeen Sanomien juttu kokonaisuudessaan tästä linkistä!