Juhamatti Aaltonen tähyilee ensi kaudeksi ulkomaille, kertoo kiekkotähden pelaaja-agentti Juuso Pulliainen.

Kokenut hyökkääjä viettää maanantaina juhlapäivää – Leijonistakin tuttu virtuoosi täyttää 33 vuotta. Erityinen päivä meni hommia paiskiessa.

– Soittelin juuri Juhikselle. Juhlapäivä menee kuulemma treenatessa. Arki pyörii tuttuun tapaan, pelaaja-agentti Pullainen naurahtaa Leijonat.comille.

Aaltosen motivaatio on yhä tapissa. Kiekkotaituri päätti viime kautensa NLA:ssa Bernin riveissä. Tällä hetkellä suomalainen tähyää uutta sopimusta.

– Sveitsi on edelleen ykkösvaihtoehto. Se on kova sarja, voi olla, että NLA on SHL:n ohella jo Euroopan kovin kiekkosarja, Pulliainen kertoo.

Kuinka todennäköistä on paluu Suomeen?

– Kyllä se on aika poissuljettua. Siihen pitäisi tapahtua aikamoisia ihmeitä.

Oikea rooli hakusessa

Viime kausi oli Aaltoselle vaikea. Pelit alkoivat Röglessä, jossa suomalainen joutui kelpo tehoista pian valmennuksen koirankoppiin. Sen jälkeen rooli muuttui ja ajoittain hyökkääjä joutui katsomaan pelejä jopa katsomosta käsin.

Lopulta Aaltonen vaihtoi kesken kauden osoitetta. Sveitsissä alle ehti tulla runkosarjassa kaksi ottelua ja pudotuspeleissä kolme peliä. Tehot näissä peleissä olivat 2+2.

Nyt katseet ovat jo tulevassa. Pulliainen kertoo hyökkääjän treenaavan kovaa tulevaan.

– Ei se ikinä ole ollut harjoittelusta kiinni. Poikkeuksellisen taitavat pelaajat eivät aina jokaiseen rooliin tai joukkueeseen istu. Se on paljon siitäkin kiinni, että pelaaja löytää oikean roolin ja saa arvostusta omilla vahvuuksillaan. Eikä isketä vaikkapa ajokoirarooliin. Se on ollut ”Juhiksella” aina isompi haaste, Pulliainen pohtii.

Tulevaa seuraa miettiessä juuri oikea rooli korostuu. Pulliainen ei suostu kertomaan yksityiskohtia. Mutta agentin pöydällä odottaa useampi ”kiinnostava tarjous”.

– Aina tarjoukset eivät ole pelillisesti niitä parhaita. Joskus joutuu huonoista valitsemaan sen vähiten huonoimman. Mutta nyt on hyvä tilanne, agentti vihjailee ja naurahtaa.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo