Puolustaja Henrik Nilsson hakee uransa seuraavia kehitysaskeleita Pelicansista.

27-vuotias ruotsalaispuolustaja rustasi aiemmin keväällä nimensä sopimukseen lahtelaisseuran kanssa. Tuleva kausi on Nilssonin uran ensimmäinen ulkomailla, sillä aiemmin hän on pelannut ainoastaan kotimaassaan.

– Tavoitteeni ja suunnitelmani on kyllä ollut pelata ulkomailla, mutta en suunnitellut sen tapahtuvan vielä. Ajattelin pelaavani ulkomailla vasta hieman vanhemmalla iällä. Mutta kun tällainen mahdollisuus tarjoutui, ajattelin että nyt sitten mennään. Uskon, että tästä tulee hyvä, Nilsson kommentoi Pelicansin verkkosivuilla.

Kokenut puolustaja on pelannut viime kaudet SHL-seura Karlskrona HK:ssa, jonka kulunut kausi päättyi putoamiseen. Tämän jälkeen Nilssonia kohtaan osoitettiin kiinnostusta useista eri sarjoista, mutta hän päätyi Pelicansiin.

– Täältä oltiin jo varhain kiinnostuneita, joten mietin, että miksipä en kokeilisi jotain erilaista ja tulisi uuteen ympäristöön. Ruotsistakin esiintyi kiinnostusta joistain joukkueista, mutta Pelicans herätti minussa eniten mielenkiintoa, puolustaja avaa siirtonsa taustoja.

Nilsson esiintyi kuluneella kaudella SHL:ssä 45 ottelussa, joissa hän viimeisteli tehopisteet 2+5=7. Tulevan kauden tavoitteekseen mies on asettanut nostaa tasoaan viime kaudesta.

Lähde: Pelicans