NHL:n jokakesäisen varaustilaisuuden alla kaikki kynnelle kykenevät tahot julkaisevat omia arvioitaan ja listojaan varattavien pelaajien paremmuusjärjestyksestä.

Myöhään eilen illalla oman listauksensa julkaisi arvostettu kanadalainen mediajätti TSN. Jotakin mediayhtiön panostuksesta jääkiekkoon ja suhtautumisesta draftiin kertoo se, että listan laatineen Craig Buttonin titteliksi ilmoitetaan TSN:n kykyjenetsintäpäällikkö. Yleensä vastaavia titteleitä on NHL-seurojen palkkalistoilla olevilla kykyjenetsijöillä.

Button on samoilla linjoilla kuin käytännössä kaikki muutkin analyytikot: ensimmäisenä varataan ruotsalainen puolustaja Rasmus Dahlin.

Suomalaisittain Buttonin lista – tai Craigin lista, kuten se TSN:n sivuilla on nimetty – näyttää mukavammalta kuin ”jääkiekkoraamatuksi” tituleeratun The Hockey Newsin aiemmin tällä viikolla julkaisema lista.

The Hockey Newsin listalta löytyi parhaana suomalaisena Porin Ässien keskushyökkääjän Jesperi Kotkaniemen nimi vasta sijalta 18. Myös Buttonin arviossa Kotkaniemi on paras suomalainen, mutta jo sijalla 5.

Button nostaa Kotkaniemen, 17, jopa koko varaustilaisuuden parhaaksi keskushyökkääjäksi.

– Kotkaniemen osakkeet ovat nousseet kauden keskivaiheilta alkaen. Hänen pelinsä muistuttaa Los Angeles Kingsin Anze Kopitaria, Button kirjoittaa.

Tämä on kova vertaus, sillä isokokoinen slovenialaissentteri on voittanut mm. kaksi Stanley Cupia Kingsin paidassa kesinä 2012 ja 2014. Nykyään Kopitar, 30, on Kingsin kapteeni ja nauttii kymmenen miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

Lue TSN:n koko lista tästä linkistä.