NHL:n varaustilaisuus on tilaisuus, jossa on nähty vuosien aikana paitsi loistovarauksia, mutta myös täysiä ohilaukauksia.

Tulevan varaustilaisuuden lähestyessä jenkkimedia The Sportster listaa historian surkeimmat varaukset. Listalle nousee myös kaksi suomalaispelaaja.

17. sijalla nähdään pakkijärkäle Aki Berg, jonka Los Angeles King varasi vuonna 1995 kolmannella vuorolla. Kyseessä oli erikoinen veto.

– Kyse ei ole siitä, etteikö Aki Berg olisi pelannut hyvin NHL:ssä. Kukaan ei vain ymmärrä, miksi hänet valittiin kolmannella vuorolla, The Sportster ällistelee.

Vuoden 1995 varaustilaisuus oli myös muuten todella heikko. Listalle mahtuu myös Teemu Riihijärvi, joka nousee kaikkien aikojen seitsemänneksi heikoimmaksi varaukseksi.

Liigassa hurmannut tähti varattiin San Jose Sharksiin 12. vuorolla. Tulos on synkkä: Riihijärvi ei pelannut lopulta yhtään NHL-peliä.

Sharksin onneksi sen vuoden muut suomalaishaut olivat nappiosumia: NHL-seura varasi samassa tilaisuudessa Vesa Toskalan (neljäs kierros) ja Miikka Kiprusoffin (viides kierros).

– Sharks innostui tänä vuonna suomalaisista. Onneksi kaksi heistä olivat onnistuneita varauksia. Hauska huomio: Jarome Iginla varattiin vain hetki ennen Riihijärveä. He (Sharks) katuvat tätä suuresti, jenkkimedia pohtii.

Suomalaiset eivät yllä kuitenkaan listan kärkeen. Ohilaukauksista suurimmaksi nousee venäläinen Aleksandr Burmistrov, joka varattiin Atlanta Thrashersiin kahdeksannella vuorolla.

Hänen ohellaan listan kärkipaikoille nousee Washington Capitalsin Greg Joly, joka varattiin ykkösvuorolla vuonna 1974. Synkän ”kärkikolmikon” täydentää Vancouver Canucksiin huudettu Cody Hodgson (10. varaus kesällä 2008), josta ei tullut lopulta seuran odottamaa johtotähteä.

Lähde: The Sportster