Jääkiekkoliiga NHL:n varaustilaisuus pidetään Dallasissa reilun kahden viikon kuluttua, ja pelaajat yrittävät vielä ennen draftia tehdä vaikutuksen seurojen edustajiin. Pelaajia testataan jos jonkinlaisissa testeissä, ja mikään fyysinen tai henkinen ominaisuus tuskin jää tulematta ilmi.

Myös jääkiekkotoimittajat seuraavat lupauksia silmä kovana. The Athletic -lehden toimittaja Corey Pronman on laittanut varausikäiset pelaajat omasta mielestään paremmuusjärjestykseen viidessä eri kategoriassa: luistelussa, kiekonkäsittelyssä, syöttämisessä, laukomisessa ja fyysisessä pelissä.

Listat ovat suomalaisittain varsin mukavaa luettavaa. Pronmanin kymmenen parhaan luistelijan listalta löytyy peräti kolme suomalaislupausta. Kupari on listalla sijalla kolme, Jesse Ylönen neljäntenä ja Sampo Ranta kuudentena.

Quinn Hughes on ikäisekseen paras luistelija, jonka olen nähnyt. Liam Foudy ja Kupari ovat pykälän hänen takanaan, ja heillä on raketit luistimissaan, kun he pyyhältävät keskialueen yli, Pronman kuvailee.

– Jesse Ylönen ei jää kovin kauas kärkikolmikosta. Hän pääsee nopeudellaan läpiajoihin ja hän on myös erittäin taitava teränkäyttäjä, Pronman kirjoittaa.

Kupari löytyy myös parhaiden kiekonkäsittelijöiden rankingista kuudennelta sijalta. Tässä kategoriassa kahdeksantena on Jesperi Kotkaniemi, jonka Pronman uskoo tulevan varatuksi jo koko draftin neljäntenä pelaajana.

Kotkaniemen nimi löytyy myös parhaiden syöttäjien listalta sijalta seitsemän. Tällä listalla yhdeksäntenä komeilee Niklas Nordgren (kuvassa).

Corey Pronmanin rankingit osa-alueittain. Suluissa numero, jolla Pronman arvelee kyseisen pelaajan tulevan varatuksi.

Parhaat luistelijat:
Quinn Hughes, p (5)
Liam Foudy, kh (47)
Rasmus Kupari, kh (12)
Jesse Ylonen, lh (14)
Ryan McLeod, kh (26)
Sampo Ranta, lh (52)
Ryan Merkley, p (10)
Noah Dobson, p (20)
Bode Wilde, p (19)
Jakub Lauko, lh (69)

Parhaat kiekonkäsittelijät:
Rasmus Dahlin, p (1)
Dominik Bokk, lh (8)
Filip Zadina, lh (3)
Ruslan Iskhakov, lh (16)
Adam Boqvist, p (7)
Jesperi Kotkaniemi, kh (4)
Grigori Denisenko, lh (13)
Rasmus Kupari, kh (12)
Logan Hutsko, lh (42)
Kirill Marchenko, lh (18)

Parhaat syöttäjät:
Ryan Merkley, p (10)
Adam Boqvist, p (7)
Ruslan Iskhakov, lh (16)
Rasmus Dahlin, p (1)
Jonatan Berggren, lh (24)
Semyon Der-Arguchintsev, kh (25)
Jesperi Kotkaniemi, kh (4)
Andrei Svechnikov, lh (2)
Niklas Nordgren, lh (30)
Quinn Hughes, p (5)