Naisleijonien pelaajat saivat viime viikolla hyviä uutisia, kun pelaajia tuettiin historiallisen suurella, yhteensä 250 000 euron, suuruisella summalla.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi peräti 22 Naisleijonien pelaajalle 10 000 euroa ja kuudelle pelaajalle 6000 euroa apurahaa. Kyseiset rahat helpottavat hieman pelaajien arkea, sillä naisten sarjoissa ammattilaispelaajat joutuvat jääkiekkouran ohella opiskelemaan ja tekemään muita töitä, jotta he selviävät normaalisti arjesta.

– Tämä auttaa jokapäiväistä elämäämme, jotta voimme harjoitella laadukkaasti ja riittävästi, puolustaja Minttu Tuominen kommentoi The Ice Gardenille.

– Tämä osoittaa myös sen, että tuki ja arvostus ovat nousussa meidän joukkuettamme ja naisurheilua kohtaan, Tuominen jatkaa.

Taloudellinen tuki on näkynyt myös tulostaululla, sillä Naisleijonat on voittanut kolmen viime kauden aikana kahdesti MM-pronssia ja kertaalleen olympiapronssia. Suomi saa myös pian kotikisat, kun naisten MM-kilpailut järjestetään vuonna 2019 Espoossa.