NHL-seura näyttämässä ovea tähtihyökkääjälleen – haluavat Ilja Kovaltshukin: ”Olen ollut yhteydessä hänen agentteihinsa”

TSN:n sisäpiiriläinen Pierre LeBrun paljasti tiistaina, että ainakin kahdeksan NHL-seuraa olisi venäläistähti Ilja Kovaltshukia kintereillä.

Yksi näistä on Boston Bruins, jonka GM Don Sweeney sanoi The Boston Globe -lehdelle avoimesti pitäneensä yhteyttä Kovaltshukin taustajoukkoihin.

– Se on totta, että olen ollut yhdeydessä hänen agentteihinsa. Syyt tähän ovat ilmeiset – hän painaa 104 kiloa ja kykenee silti tekemään maaleja. Kyllä, hän on 35 vuotta vanha, ja se täytyy ottaa huomioon, mutta hän pystyy edelleen tekemään tulosta, Sweeney kertoi tiistaina The Boston Globelle.

Bruins on Sweeneyn mukaan valmis luopumaan joukkueen tähtilaituri Rick Nashista, 33, mikäli he saavat Kovaltshukin allekirjoittamaan. Nashista tulee 1. heinäkuuta vapaa agentti, mikäli Boston ei tee hänen kanssaan jatkopahvia.

– Toivon, että hän (Kovaltshuk) tutustuu Bruinsiin ja sanoo: ”tuosta joukkueesta olen kiinnostunut”. Mutta ennen kuin mikään on miltään osin selvää, minun täytyy istua hänen kanssaan alas. Jos päädymme sopimukseen, emme voi pitää sekä Kovaltshukia että Nashia.