Tämän kesän yksi suurimmista NHL-paluumuuttajista Ilja Kovaltshuk etsii itselleen joukkuetta ensi kaudeksi. Lähteiden mukaan, miehen kintereillä on useita seuroja, joista vahvimmilla ovat länsirannikon joukkueet.

Kovaltshuk oli vieraillut Kaliforniassa San Jose Sharksin sekä Los Angeles Kingsin juttusilla. Molemmilla seuroilla on tarpeeksi tilaa palkkakatossa, jotta Venäjän tähtihyökkääjä allekirjoittaisi sopimuksen.

Molemmat täyttäisivät myös Kovaltshukin toisen ehdon. Hyökkääjä haluaa siirtyä joukkueeseen, jolla on jo ensi kaudella realistiset mahdollisuudet mestaruuteen. Näillä näkymin, Sharks ja Kings tulevat kamppailemaan Kovaltshukista loppuun asti.

Kaliforniassa on myös kolmas seura, joka taistelee pokaalista. Anaheim Ducks pelasi tänä vuonna pudotuspeleissä, mutta se ei ole ollenkaan kiinnostunut Kovalthukista.

Sportsnetin NHL-asiantuntija Elliotte Friedman tyrmää ajatuksen, että Kovaltshuk sovittaisi ensi kaudella ankkapaitaa ylleen. Hän asetti siirron esteeksi kaksi isoa ongelmaa.

– Kovaltshuk vieraili tänä viikonloppuna San Josessa ja Los Angelesissa. Tiedän, ettei Anaheim aio yrittää saada pelaajaa itselleen kahdesta syystä: Kovatshukin iso palkka ja seuran filosofia venäläispelaajia kohtaan. Ducks ei ole joukkue, joka etsii venäläisvahvistuksia heinäkuussa.

Friedmanin puheissa voi olla perää, sillä Anaheimin riveissä ei ole pelannut ainuttakaan venäläistä sitten kauden 2014-2015.

Anton Khudobin pelasi seurassa vielä seuraavana vuonna, mutta ainoastaan kolmoisvahtina. Kauden mittaisen visiitin jälkeen hän siirtyi Boston Bruinsiin.

LUE MYÖS: NHL-sopimus! Huippulupaava suomalaispuolustaja siirtyy Pohjois-Amerikkaan

Lähde: Championat