Kun ensi viikolla alkava varaustilaisuus ollaan saatu lopetettua, alkaa jokaisella joukkueella rajut valmistautumiset ensi kauteen. Etenkin nuorille pelaajille kesäkausi on todella tärkeää aikaa, kun he käyvät esittelemässä taitojaan NHL-seurojen tulokasleireillä.

Liigassa SaiPan riveissä tällä kaudella pelannut Urho Vaakanainen on jättänyt Suomen pelikentille jäähyväiset, kun hän allekirjoitti hiljattain tulokassopimuksen Boston Bruinsiin. Joukkueen toimitusjohtaja Don Sweeney on kertonut, että nuorukainen siirtyy Bostonin farmiseura Providence Bruinsiin ensi kaudeksi.

Vaakanaisen seuraava vaihe on suunnata Bostonin harjoitusleirille, missä hän pääsee kilpailemaan muiden pelaajalupausten kanssa. Suomalainen on viime kesän ykköskierroksen varaus (18.), joten hänen liikkeitään seurataan erityisellä mielenkiinnolla.

Boston Globe on uutisoinut, että Vaakanainen kuuluu leirin parhaisiin pelaajiin. Hänen lisäkseen siellä nähdään muun muassa vuoden 2015 ykköskierroksen nimi Jakub Zboril sekä saman kesän kakkosvaraus Jeremy Lauzon. Kolmikko tulee tutustumaan toisiinsa, sillä he kaikki ovat puolustajia.

Zboril ja Lauzon pelasivat molemmat viime kaudella Providencessa, joten Vaakainen joutuu heti rajuun kilpailuun peliajasta.