Kokenut Matti Kuparinen jatkaa uraansa Italiassa.

Monikansallisessa EBEL-sarjassa pelaava HC Bolzano on vahvistanut tehneensä sopimuksen kokeneen kiekkotaiturin kanssa.

Kuparisen siirtoa voi pitää pienenä yllätyksenä. 33-vuotias kiekkotaituri on pelannut jo tovin isossa roolissa Liigassa nousten sarjan luotettavimpien kahden suunnan hyökkääjien joukkoon. Viimeiset kaksi kautta Kuparinen ehti toimia Ässien kapteenina.

Tunnollinen Kuparinen on tuttu nimi myös Leijonista. Monipuolinen Ässät-kasvatti pelasi maajoukkueen matkassa kaudella 2011-12.

Kai Suikkanen on tehnyt taikojaan Italiassa. Kuva: Juha Tamminen.

Haaste Liigalle

Kuparisella on vyöllään Liigasta jo lähes 700 ottelua. Ässien ohella hän ehtinyt edustaa HIFK:ta ja KalPaa. Tässä välissä hän kävi myös KHL:ssä Avangard Omskissa.

Kuparinen ei ole ainoa Ässät jättävä hyökkääjä. Bolzano nappasi seurasta aiemmin myös italialaisen maajoukkuetaituri Marco Insamin.

Kahden hankinnan taustalla on Bolzanon suomalaisvalmentaja Kai Suikkanen, joka hyppäsi seuran peräsimeen kesken viime kauden jälkeen. Joukkue majaili ennen suomalaista sarjan jumbona – Suikkanen käänsi kurssin kuitenkin sensaatiomaisesti – italialaiset juhlivat lopulta EBEL-sarjan mestaruutta.

Samalla Keski-Euroopassa pelattava EBEL on nostanut myös muuten osakkeitaan. Sarja on houkutellut myös Suomesta vuosi vuodelta yhä kovempia nimiä. Sarjan päämaja on Itävallassa – liigaa pelataan tällä hetkellä sen lisäksi myös Italiassa, Kroatiassa, Unkarissa ja Tshekissä.