Legendaarinen NHL:n ”Original Six” -seura Montreal Canadiens varasi kahdella ensimmäisellä varausvuorollaan suomalaisen hyökkääjän. Ensimmäisellä kierroksella Canadiens varasi Jesperi Kotkaniemen jo numerolla kolme. Toisella kierroksella ja numerolla 35 Canadiens nappasi Jesse Ylösen oikeudet.

Canadiensin apulais-GM Trevor Timmins kertoi Canadiensin nettisivujen haastattelussa taustoja varauksille.

– Kotkaniemi meni todella paljon eteenpäin kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Hänellä on todella paljon kykyjä. Suunnitelmamme on, että hänestä tulee ykkös- tai kakkossentterimme tulevaisuudessa.

– Vuosi sitten varasimme ensimmäisellä kierroksella keskushyökkääjä Ryan Poehlingin. Uskomme, että pian pystymme rakentamaan joukkueen kahden varaamamme laadukkaan sentterin ympärille, Timmins sanoi.

Timmins kuitenkin kielsi, että Canadiens olisi varannut Kotkaniemen vain siksi, koska tämä on keskushyökkääjä.

– Ei sinnepäinkään. Hän on luova pelaaja, jolla on hyvä laukaus ja hän osaa puolustaa. Hän on iso, hänellä on luonnetta ja hän on erittäin kilpailullinen. Hän ei ole vielä läheskään saavuttanut täyttä potentiaaliaan, Timmins analysoi.

Ylöstä Timmins kehui erityisesti tämän nopeudesta.

– Hän on aivan valtavan nopea. Hänellä on paljon kykyjä, mutta hänen fysiikkansa on avainkysymys hänen kehittymisessään, Timmins sanoi 183-senttisestä ja 76-kiloisesta Ylösestä.

– Mutta nyky-NHL:ssä koolla ei ole enää yhtä suurta merkitystä kuin aiemmin oli. Katsokaa esimerkiksi (Toronton) Mitch Marneria. Hän ei ollut kovin iso, kun hänet varattiin, Timmins huomautti.

Lue Timminsin kommentit tästä linkistä. Jutussa myös Jesperi Kotkaniemen ja Jesse Ylösen haastattelut.