Montreal Canadiens varasi laitahyökkääjä Jesse Ylösen NHL-draftin toisella kierroksella numerolla 35. Jo ensimmäisellä kierroksella Canadiens oli varannut suomalaissentteri Jesperi Kotkaniemen.

Perinteiseen tapaan Ylönen joutui tai pääsi median tenttiin varauksensa jälkeen. Ylönen sanoi olevansa iloinen, että hän päätyi samaan joukkueeseen Kotkaniemen kanssa.

– Olen erittäin iloinen siitä. Hän on todella hyvä pelaaja, Ylönen kehui.

Ylönen (1999) ja Kotkaniemi (2000) ovat syntyneet eri vuosina, joten he eivät ole pelanneet samassa nuorisomaajoukkueessa.

Ylönen on entisen maajoukkue- ja NHL-pelaajan Juha Ylösen poika. Hän on syntynyt USA:n Scottsdalessa ja hänellä on kahden maan kansalaisuus.

– Isä auttaa minua kaikessa. Hän kertoo aina pelien jälkeen, mitä tein hyvin ja missä on parannettavaa, Ylönen kertoi medialle.

Kiekko-oppinsa Ylönen on kuitenkin saanut Espoo Bluesissa, jota edusti myös viime kaudella Mestiksessä. Ylönen keräsi 48 ottelussa tehot 14+13=27. Ensi kaudeksi Ylönen siirtyy Liiga-seura Pelicansiin.

Ylönen kertoi draftin menneen suunnilleen niin kuin hän oli ajatellutkin.

– Aamulla olin tottakai vähän hermostunut, mutta myös luottavainen, että joku varaa minut. Olin arvellutkin, että minut varmaan varattaisiin toisen kierroksen alkupäässä, Ylönen sanoi.

Ylönen osallistui Canadiensin seurahistorian ensimmäiselle muualla kuin Pohjois-Amerikassa pidetylle nuorten lupausten harjoitusleirille aiemmin kesäkuussa. Media uteli Ylöseltä, miten se leiri meni.

– Siellä oli haastatteluja ja harjoittelua. Ilmeisesti he pitivät minusta keskustelujemme perusteella, Ylönen sanoi ja sai toimittajat naurahtamaan.

Omista kehityskohteistaan Ylösellä on selvä näkemys.

– Minun pitää parantaa luisteluani ja yleistä taitotasoani. Minun pitää saada paljon lisää voimaa ja nopeutta, ja laukausta pitää parantaa. Haluan pelata jonakin päivänä NHL:ssä hyökkäävässä roolissa, ja minun on tehtävä paljon töitä päästäkseni siihen, Ylönen tiesi.

Katso Ylösen videohaastattelu tästä linkistä aukevasta jutusta.