Montreal Canadiens teki viime viikonlopun NHL:n varaustilaisuudessa mielenkiintoisen suomalaisvalinnan toisella kierroksella, kun Espoo Unitedin hyökkääjä Jesse Ylönen tarttui seuran haaviin numerolla 35.

18-vuotias Ylönen on Leijonista, Liigasta ja NHL:stä tutun suomalaisikonin Juha Ylösen poika.

Leijonia viisissä MM-kisoissa ja kaksissa olympialaisissa edustanut isä-Ylönen on ollut merkittävässä roolissa poikansa kehityksessä.

– Hän on auttanut minua kaikessa. Hän kertoo minulle otteluiden jälkeen, mitä minun täytyy tehdä paremmin seuraavassa pelissä tai mitä tein hyvin, Jesse Ylönen sanoi Montreal Gazette -lehdelle.

Pelicansiin ensi kaudeksi siirtyvä Ylönen on vielä todella raaka kiekkolupaus, mutta hänessä huokuu mitaton potentiaali seuraavaksi NHL-tähdeksi, näin uskoo ainakin Canadiensin pelaajatarkkailijoiden johtaja Trevor Timmins.

– Tiedättekö kuka hänen isänsä on? Hänellä on hyvät sukujuuret. Hän on nuori kaveri, joka on ilmiömäisen nopea pelaaja. Hän tekee hyviä suorituksia kovassa nopeudessa. Hän pelaa jääkiekkoa todella nopealla temmolla. Hänellä on rutkasti potentiaalia, todella paljon, mutta silti hänellä on vielä paljon kasvettavaa fyysisesti ja jääkiekkoilijana. Tykkäämme hänestä erittäin paljon ja näemme hänessä todella paljon potentiaalia tulevaisuuttamme ajatelle, Timmins analysoi.

Ylönen näkee omat vahvuutensa luistelussa ja kiekonkäsittelyssä.

– Haluan olla hyökkäävä pelaaja, joka pelaa hyökkäävää roolia. Yritän tehdä paljon töitä sen eteen. Minun täytyy olla vahvempi ja nopeampi sekä minun pitää kehittää laukaustani, nuorukainen sanoi.