Montreal Canadiens varasi lupaavan suomalaisen keskushyökkääjän Jesperi Kotkaniemen viikko sitten NHL-draftissa jo koko tilaisuuden kolmannella vuorolla.

Kotkaniemen varausnumero oli jopa yllättävän alhainen, mutta Canadiens halusi sentterin, ja seuran näkemyksen mukaan Porin Ässien lupaus oli tarjolla olleista paras.

Parhaillaan Kotkaniemi osallistuu Canadiensin nuorten pelaajien kehitysleirille. Leirin aikana nhl.comille antamassaan haastattelussa Kotkaniemi paljastaa ihailevansa erityisesti kahta suomalaista keskushyökkääjää.

Ei ole kovin suuri yllätys, että toinen näistä on Canadiensin seuralegenda Saku Koivu. Entisellä ”Habsin” ja Leijonien kapteenilla onkin varmasti paljon annettavaa Kotkaniemelle. Koivu, jos kuka, osaa kertoa nuorelle miehelle, millainen paikka jääkiekkohullu Montreal on ja miten fanien ja median paineessa selviytyy parhaiten.

– Toivon tapaavani Koivun kesällä, Kotkaniemi sanoi haastattelussa.

Toinen Kotkaniemen mainitsemista sentteristä hurmaa NHL:ssä taas ensi kaudella. Kotkaniemi sanoo yrittäneensä ottaa vaikutteita pelaamiseensa Florida Panthersin Aleksander Barkovilta.

– Katson paljon hänen pelaamistaan. Hän on loistava pelaaja, erittäin rauhallinen jäällä. Tykkään katsoa sitä, Kotkaniemi kertoi.

Kotkaniemi on ikäisekseen (viikon päästä 18 vuotta) isokokoinen pelaaja, 188-senttinen ja 83-kiloinen. Barkov on häntä kolme senttiä pidempi.

– Olen iso kaveri, tykkään kovasta kamppailusta. Se on minun juttuni. Osaan myös lukea peliä hyvin, mikä on eduksi myös puolustusalueella, Kotkaniemi analysoi itseään.

Usein nuoret keskushyökkääjät istutetaan aikuisten joukkueissa aluksi laidalle. Kotkaniemi kuitenkin uskoo, että hän on parhaimmillaan nimenomaan keskellä.

– Mielestäni pääsen keskellä käyttämään hyviä ominaisuuksiani paremmin. Olen pelintekijä, ja keskellä on enemmän tilaa ja näen pelin paremmin, Kotkaniemi kommentoi.

Lue Kotkaniemen koko haastattelu nhl.comista.