Kahdesti jääkiekon MM-kisoissa Suomea edustanut ja sittemmin mittavan erotuomariuran tehnyt Hannu Henriksson on pysynyt tiiviisti urheilun parissa, vain laji vaikuttaisi vaihtuneen.

Jo tuomarina kovakuntoisena tunnettu Henriksson kilpaili viime viikonloppuna Lahdessa ensimmäisessä Suomessa käydyssä Ironman-statuksen triathlonkilpailussa.

Puolimatkan kisan 1,9 kilometrin uinti, 90 kilometrin pyöräily ja 21 metrin juoksu sujuivat ajassa 5.04,33 ja sijoitus omassa, 55-59-vuotiaiden ikäryhmässä oli hienosti viides.

Lahdessa oli myös tarjolla paikkoja syyskuussa Etelä-Afrikassa pidettäviin triathlonin MM-kisoihin. Edustuspaikat luvattiin kisan kahdelle parhaalle, mutta koska edelle olleet eivät reissuun halunneet lähteä, aukesi Henrikssonille paikaa edustaa jälleen Suomea MM-tasolla.

– Syksystä asti oli mielessä, että olisiko Lahdesta mitenkään mahdollista päästä jatkoon. Tämä on tavallaan unelmien täyttymys tällaiselle harrastajalle, Henriksson kertoi Ilta-Sanomille.

Kaksi täyden matkan ja kolme puolimatkaa triathlonurallaan selvittänyt Henriksson on aiemmin treenannut tuntojensa mukaan ilman sen suurempia harjoitusohjelmia. Nyt kuitenkin edessä on tarkempia suunnitelmia, sillä pelkkä osallistuminen ei kilpailuhenkiselle ex-huippu-urheilijalle riitä.

– Siellä on varmasti tässäkin luokassa huippukuntoisia kavereita, mutta yritetään tehdä paras suoritus siellä. En lähde pelkästään suorittamaan, mennään niin kovaa kuin rahkeet riittävät, Henriksson painottaa.

Ilta-Sanomien artikkeli löytyy kokonaisuudessaan täältä.