Viime aikoina lähinnä ikävissä kohuissa ryvettynyt jääkiekkovalmentaja Raimo Summanen on palannut leipätyönsä ja intohimonsa, jääkiekkovalmennuksen, pariin.

Huikean uran pelaajana tehnyt Summanen on voittanut valmentajana mm. Suomen mestaruuden HIFK:ssa kaudella 1997–98, johdattanut Jokerit edelleen viimeisimpään Suomen mestaruuteensa kaudella 2001–02 sekä luotsannut Leijonat mm. World Cupin hopealle 2004.

Yhtä lailla kuin tiedossa on Summasen erinomaisuus valmentajana, mies tunnetaan myös äkkipikaisesta ja tulisesta luonteestaan.

Maajoukkueesta Summanen sai potkut pian menestyksekkään World Cupin jälkeen. Kesällä 2006 tuli monoa Espoo Bluesin urheilutoimenjohtajan pestistä. Joulukuussa 2009 Sveitsin liigan Rapperswil sai jo muutaman kuukauden jälkeen tarpeekseen Summasesta. Kesällä 2012 Summanen purki sopimuksensa KHL-seura Avangard Omskin kanssa, ja seura kertoi yllättyneensä ratkaisusta.

Palattuaan kesken seuraavan kauden HIFK:n valmentajaksi Summanen sai helmikuussa 2013 viiden ottelun toimitsijakiellon halvennettuaan Jokerien päävalmentajaa Tomi Lämsää SM-liigan kurinpitoryhmän mukaan ”täysin epäurheilijamaisella, hyvän tavan vastaisella ja epäkunnioittavalla tavalla”.

Maaliskuussa 2017 toimiessaan Mestis-joukkue Espoo Bluesin päävalmentajana Summanen taas sai kahdeksan ottelun toimitsijakiellon haukuttuaan ottelun tuoksinassa vastustajajoukkue Kokkolan Hermeksen päävalmentajaa Antti Karhulaa mm. pedofiiliksi. Summanen tuomittiin käräjäoikeudessa kunnianloukkauksesta.

Syyskuussa 2017 Summanen puolestaan oli otsikoissa pahoinpideltyään sivullisen ravintolaillan päätteeksi Helsingissä. Osapuolet olivat kuitenkin päässeet asiassa sopuun ennen oikeudenkäyntiä. Mm. Iltalehti kertoi Summasen suostuneen maksamaan tapauksesta toiselle osapuolelle 367,70 euroa.

Mutta nyt. Nyt Summanen, 56, on jälleen jääkiekkovalmentaja. Summanen on kaikessa hiljaisuudessa liittynyt Slovakian pääsarjassa pelaavan HKM Zvolenin valmennusryhmään. Joukkueen päävalmentajana toimii HIFK:ssa kaudella 2001–02 pelannut Andrej Podkonický. Juuri tuolla kaudella Jokerit voitti Summasen johdolla Suomen mestaruuden.

Joukkueessa on enemmänkin suomalaisväriä, sillä kaukaloiden jokapaikanhöylänä tunnettu Marko Pöyhösen pelaa HKM Zvolenin riveissä. 30-vuotiaan pelaajan sopimus on yksivuotinen.

Summasen uudesta pestistä kertoi Suomessa ensimmäisenä SuomiKiekko.com.