Kelpaako työtön suomalaisvahti vielä NHL:ään? ”Kukaan ei tehnyt kovempaa töitä!”

© Kuva: Getty Images

Suomalaismaalivahti Kari Lehtonen on tällä hetkellä työtön jääkiekkoilija. NHL-seura Dallas Stars ei nähnyt seuraa yhdeksän vuotta uskollisesti palvelleelle Lehtoselle enää käyttöä eikä tarjonnut tälle jatkosopimusta.

Lehtonen oli viime kaudella lähtökohtaisesti Starsin kakkosvahti, mutta pääsi kantamaan ykkösvahdin vastuuta Ben Bishopin loukkaannuttua. Lehtonen pelasi 37 ottelussa torjuntaprosentilla 91,2 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,56. Lehtoselle merkittiin tilastoihin 15 voittoa, 14 tappiota ja kolme tasapeliä.

Lehtonen nautti viime kaudella kakkosvahdille muhkeaa 5,9 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, mikä lienee suurin syy siihen, ettei Stars tarjonnut suomalaiselle jatkosopimusta.

Lehtonen on kuitenkin edelleen erittäin kelvollinen maalivahti NHL:ään, kanadalainen Sportsnet-sivusto muistuttaa. Sivusto arvioi tämän hetken kymmenen kovinta vapailla markkinoilla olevaa pelaaajaa. Lehtonen oli listan ainoa maalivahti ja sijalla kymmenen.

– Lehtosella oli vaikeuksia sillä jaksolla, kun ykkösvahti Ben Bishop oli sivussa. Tämä alleviivaa sitä, ettei Lehtosesta ole enää ykkösvahdiksi NHL:ssä. Mutta oikealla hinnalla hän olisi yhä erinomainen kakkosmaalivahti. Hän on paras markkinoilla oleva maalivahti, Sportsnet analysoi.

– Hän joutui kuulemaan vihaisia puheita, mutta niiden täytyi liittyä suurimmaksi osaksi hänen suureen palkkaansa, sivusto jatkoi.

Dallas Starsiin erikoistunut toimittaja Bruce LeVine puolestaan kehui Lehtosta ja erityisesti tämän työmoraalia jo heinäkuun alussa, kun kävi ilmi, että Lehtosen ja Starsin yhteiselo on päättynyt.

– Kun hänet treidattiin Atlantasta (vuonna 2009), ihmiset väittivät häntä lihavaksi ja laiskaksi. Mutta kukaan ei tehnyt kovemmin hommia voidakseen olla hyvä maalivahti. Monella kaudella hän oli ainoa syy, että Dallas oli edes lähellä pudotuspelipaikkaa. Tämä ei nyt päättynyt niin kuin hän halusi, mutta älkää kukaan ikinä moittiko hänen työmoraaliaan, LeVine huomautti.

Lue Sportsnetin juttu tästä linkistä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.