HIFK:n hyökkääjä Niklas Nordgren tunnetaan paremmin kuin 18-vuotias jääkiekkoilija keskimäärin. Suurin syy on se, että Nordgren teki keväällä maalin, joka ratkaisi Suomelle alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

Yhteensä Nordgren teki MM-kisojen seitsemässä ottelussa huimat kahdeksan maalia ja nappasi kaksi syöttöpistettä päälle. Liigassa nuorukainen pelasi 15 ottelua, joissa saalisti kolme syöttöpistettä. A- ja B-nuorten liigoissa ja pudotuspeleissä Nordgren takoi hurjia tehoja.

Harva sen sijaan muistaa, että Nordgren ehti hämmästyttää myös jääkiekon Mestarien liigassa. Kahdessa pelaamassaan CHL-pelissä Nordgren takoi peräti 4+2=6.

CHL-debyytissään, vierasottelussa puolalaista Comarch Cracoviaa vastaan, Nordgren teki heti ”vaatimattomasti” hattutempun IFK:n voittaessa maalein 6–0. Kotiottelussa samaista puolalaisryhmää vastaan Nordgren teki tehot 1+2. Kyseessä oli Nordgrenin ensimmäinen aikuisten ottelu Nordenskiöldinkadun jäähallissa.

– Tämä oli yhden unelman täyttymys, mutta vasta yhden, Nordgren lausui tuolloin.

Seuraava unelma kävi toteen vajaat kolme viikkoa sitten, kun Chicago Blackhawks varasi Nordgrenin NHL-draftin kolmannella kierroksella numerolla 74.

– Olin jutellut Chicagon kanssa aika paljon, enemmän kuin muiden seurojen kanssa, ja tiesin, että Chicago on kiinnostunut. Uskoin aika vahvasti, että sinne mennään, Nordgren sanoo NHL:n suomenkielisen sivuston nhl.com/fi:n haastattelussa.

Seuraava merkittävä askel Nordgrenilla on edessä huomenna, kun hän lentää Chicagon nuorten pelaajien leirille.

Jutun mukaan Nordgren on harjoitellut kesän omatoimisesti.

– Luistelua pitää parantaa, jos haluaa pelata NHL:ssä. Kiekollinen peli on paras osa-alueeni, Nordgren sanoo jutussa.