Liigassa kunnioitettavat 635 runkosarjapeliä pelannut hyökkääjä Jussi Makkonen, 33, on tehnyt uuden yksivuotisen jatkosopimuksen Porin Ässien kanssa. Kokenut sentteri on edustanut porilaisseuraa jo kahden kauden ajan joukkueen varakapteenina.

– Halusimme joukkueeseen lisää kokemusta. Makkonen on johtava sekä esimerkillinen pelaaja sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Olemme todella tyytyväisiä, että hän halusi jatkaa meillä, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi seuran tiedotteessa.

Makkonen on kiekkoillut Liigassa peräti kuudessa eri seurassa. Ässien lisäksi hän on pelannut Suomen pääsarjatasolla Bluesissa, TPS:ssä, JYPissä, Tapparassa sekä HPK:ssa.

Nyt Ässien varakapteeni on tekemässä poikkeuksellisen tempun, kun hän ei ole edustanut samaa Liiga-seuraa kolmea kokonaista kautta peräkkäin. Kiertolaiselämä taitaa ollakin päätöksessään, sillä hän on selkeästi nauttinut ajastaan Porissa.

– Ässät oli minulle selkeä ykkösvaihtoehto. Olen viihtynyt täällä kahden vuoden ajan erittäin hyvin. Tiedän, mitä pystyn antamaan joukkueelle ja valmennus tietää ja tuntee minut, Makkonen kertoo.

Tuoreen sopimuksen myötä Ässien pelaajatilanne alkaa olla valmis ensi kautta varten.

– Meillä on erittäin iskukykyinen joukkue kasassa. Kasassa on sopiva koostumus liikkuvuutta ja kiekollista taitoa sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Myös Jussi Makkosen myötä meillä on hyvä sekoitus kokemusta sekä huipputason lahjakkuutta joukkueessa. Sen takia pelaajamuutoksia tuskin tulee ennen kauden alkua, Korpisalo lisää