Kanadalainen urheilusivusto Sporting News päätti heinäkuun siirtomarkkinoiden kunniaksi valita jokaisen 31 NHL-joukkueen parhaan ja huonoimman sopimuksen.

Parhaalla sopimuksella tarkoitetaan sen hinta-laatusuhdetta joukkueen hyväksi. Siksi kaikista kallein diili ei välttämättä ole paras, jos pelaajan taidot eivät vastaa maksettua palkkaa. Jotkut pelaajat sen sijaan loistavat halvalla ja voisivat helposti tienata muulla sopimuksella paljon enemmän.

Sporting News valitsi San Jose Sharksin parhaaksi sopimukseksi Joonas Donskoin pahvin. Suomalainen ei kuulu joukkueensa valovoimaisimpiin pelaajiin, mutta tekee paljon arvokasta työtä Sharksin jokapaikanhöylänä. Suomalaishyökkääjä osaa tehdä ratkaisumaaleja ja päättää voittomaalikilpailut voittoon, vaikka hän tienaa kaudessa vain 1,9 miljoonaa dollaria.

– Donskoi on Sharksin aliarvostettu hyökkääjä, josta tulee ensi heinäkuussa vapaa agentti, suomalaista kehutaan.

Sharksin huonoimmaksi diiliksi valittiin Tomas Hertln 5,625 miljoonan dollarin sopimus, joka päättyy vasta neljän vuoden päästä. Sivusto valitsi Carey Pricen järjettömän sopimuksen koko sarjan surkeimmaksi.

Positiivisten diilien listalle päätyi myös toinen suomalainen, Vegas Golden Knightsin Erik Haula. Entinen Minnesota-hyökkääjä pelasi läpimurtokauden ja tehtaili Vegasin tulokasvuonna peräti 29 maalia. Vegas on varmasti tyytyväinen, kun suomalaisen halpa sopimus kattaa vielä seuraavat kaksi vuotta. Haula ei rasita seuransa palkkakattoa liikaa, kun hän tienaa vuodessa 2,75 miljoonaa dollaria.

 

 

Lähde: Sporting News