Eeli Tolvanen oli yksi viime KHL-kauden sensaatioista, kun suomalaislupaus tykitti Jokerien väreissä huimat 19 maalia ja yhteensä 36 tehopistettä.

Moni oletti, että parhaan tulokaspelaajan palkinto ojennetaan mukisematta 19-vuotiaan laitahyökkääjän hyppysiin, mutta toisin kävi. Pystin pokkasi lopulta Traktor Tsheljabinskin Vitali Kravtsoville, joka takoi runkosarjassa ainoastaan seitsemän tehopistettä.

Pudotuspeleissä Kravtsov oli kuitenkin omaa luokkaansa ja niputti pelaamassaan 16 ottelussa kuusi maalia ja viisi syöttöpistettä.

Osasiko 18-vuotias New York Rangersin ykköskierroksen varaus kuitenkaan odottaa nimeämistään ennen palkintogaalaa?

– Kyllä ja luulen, että valinta kääntyi suurimmilta osin minun edukseni. Pelasin hyvät pudotuspelit, Eeli pelasi loistavan runkosarjan. He valitsivat minut, mutta jos he haluavat muuttaa mielensä, voin toki palauttaa palkinnon. Kun tapaan Eelin, voin kysyä häneltä, haluaako hän tämän palkinnon. Jos hän sanoo haluavansa, annan sen hänelle, Kravtsov letkautti KHL:n verkkosivuilla.