NHL.com/fi on listannut verkkosivuillaan kymmenen tämän hetken parasta puolustavaa hyökkääjää.

Tuoreessa top-listauksessa ykköspaikan ottaa Los Angeles Kingsin Anze Kopitar, joka on pelannut NHL:ssä jo pitkään huikealla tasolla. Slovenialaishyökkääjä pokkasi viime kauden päätteksi uransa toisen Selke Trophy -palkinnon, joka annettaan NHL:n parhaiten puolustavalle hyökkääjälle.

Kopitarin jälkeen listakakkosena on Boston Bruinsin Patrice Bergeron ja kolmantena Philadelphia Flyersin Sean Couturier. Kyseisten NHL-tähtien jälkeen neljänneltä sijalta löytyy ensimmäinen suomalaisnimi, Florida Panthersin Aleksander Barkov.

– Mikäli jollekulle on epäselvää kuinka peliäly vaikuttaa jääkiekon pelaamiseen, niin ei muuta kuin seuraamaan Panthersin suomalaistähden työskentelyä. Loukkaantumiset sotkivat hieman Barkovin kautta, mutta tehopisteitä kertyi silti 79 ottelussa 78 (27+51).

– Barkov kykenee parhaimmillaan dominoimaan jään jokaisella osa-alueella ja on joukkueelleen kaikki kaikessa. Hän oli kaikista hyökkääjistä viidenneksi ahkerin kiekon riistäjä, NHL.com/fi hehkuttaa.

Kymmenen parhaan joukkoon murtautuu myös toinen suomalainen, sillä Minnesota Wildin Mikko Koivu on listauksessa viidentenä, heti Barkovin jälkeen.

– Wildin hyökkäyksen johtohahmo pelaa edelleen huimia peliminuutteja ja ottaa tärkeitä aloituksia omalle joukkueelle – varsinkin alivoimalla. Koivu voitti alivoima-aloituksia toiseksi eniten kaikista pelaajista. Maaliskuussa 35 vuotta täyttänyt ikitaistelija ei jätä puolustajia pulaan, vaan hoitaa esimerkillisesti ruutunsa tiukoissakin paikoissa.

Jos haluat nähdä listauksen kokonaisuudessaan, voit katsoa sen täältä.

Lähde: NHL.com/fi