Venäläinen ex-jääkiekkoilija Aleksei Kovalev siirtyi kiinalaisen KHL-seuran Kunlun Red Starin valmennustiimiin. Hän toimii suomalaisvalmentaja Jussi Tapolan oikeana kätenä, kun Tapparan kaksi kertaa Suomen mestariksi luotsannut käskijä pitää ohjat käsissään.

Kovalevilla on edessän ehkä elämänsä kovin haaste: saada paikalliset jääkiekkoilijat ymmärtämään lajia yhä paremmin maassa, jossa kiekkokulttuuri on jos ei olematon, niin ainakin hyvin laiha.

– Heidän täytyy vain oppia ymmärtämään peliä. He ovat erittäin teknisiä pelaajia, mutta käytännössä kaikki on sidottuna suoritukseen. He käyttävät runsaasti energiaa työntekoon jäällä ymmärtämättä, että energia katoaa nopeasti. Ja sitä ei voi korvata. Mutta jos heille saadaan oikea ajatusmalli, ymmärrys oman energian käytöstä ja taktisista taidoista, sitten he näkevät pelin eri tavalla ja käyttävät fysikaalisia taitojaan oikein, Kovalev luetteli Sport-Expressin haastattelussa.

Kovalevin pääviesti on, että kaikkea voi kehittää ja opettaa.

– Kaikkea voi kehittää. Pääasia on halu kehittyä. Voit opettaa kaikkea. Jos karhut ja apinat ajavat polkupyörillä sirkuksessa, niin kiinalaiset voivat oppia pelaamaan jääkiekkoa, Kovalev letkautti.