Vaikka Erik Haulan kulunut kausi oli sensaatiomainen, jäi tulevalle kaudelle kuitenkin paljon parantamisen varaa.

27-vuotias suomalaishyökkääjä keräsi pelaamassaan 78 runkosarjapelissä komeat 55 pistettä (29+26), mutta tehotilastossa Haula oli Vegas Golden Knightsin viimeinen (-16).

– Haula teki todella hyvää työtä, mutta nyt meidän on kuitenkin tehtävä muutoksia, koska kakkosketju ei ollut viime kaudella puolustuksellisesti riittävän hyvä. Se tuotti hyvin, mutta omaan päähän osui liian monta kertaa. Ketju päästi jokaista 60 peliminuuttia kohden enemmän maaleja kuin yksikään toinen kakkoskenttä koko liigassa. Voimme jättää kyseisen ongelman huomioimatta tai käsitellä sen.

– Tässä tapauksessa pyrimme käsittelemään sen, Vegasin GM George McPhee tykitti Fox Sports 1340 -radiokanavan haastattelussa.

Syytä ei voi vierittää yksistään Haulan niskoille, sillä ketjukaverit David Perron ja James Neal kulkivat samassa veneessä. Kolmikko päästi päättyneellä kaudella keskimäärin 3,5 maalia omiin jokaista 60 minuuttia kohden, joka on kuin onkin, NHL:n heikoin lukema.

Nyt edessä on kuitenkin muutoksen aika, koska sekä Perron että Neal pelaavat ensi kaudella eri joukkueissa. Haula jatkaa mitä ilmeisimmin kakkosketjussa, mutta hänet saatetaan ohjata jatkossa laitahyökkääjän paikalle.

Syynä tähän on keskushyökkääjä Paul Stastny, joka hankittiin Vegasiin heinäkuussa. Stastny tiedetään loistavana kahdensuunnan pelaajana ja onkin hyvin todennäköistä, että hänet nähdään tulevalla kaudella kakkosketjun keskellä.