Viime vuoden lokakuussa ruotsalaiskiekkoilija Nichlas Falkilla oli juhlallinen päivä. Djurgårdenia koko aikuisikänsä edustaneen pelaajan paita nousi Hovetin kattoon kunnioituksen ja arvostuksen merkiksi.

Sitten tapahtui jotain odottamatonta. Falk pyörtyi sekä kaatui jalat ja haarat levälleen punaiselle matolle. Hän virkosi ja jatkoi kiitospuheensa loppuun, mutta hänen heikko olonsa toistui hetken kuluttua televisiohaastattelussa.

Tilanne oli niin epäselvä, että Falk päätettiin viedä sairaalaan. Siellä paljastui, että elämäntapojen täytyy muuttua. Kyseessä ei siis ollut pelkästään huono sattuma.

– Paras juttu, mikä minulle olisi voinut tapahtua, Falk sanoo jälkikäteen Aftonbladetille.

Elämäntavat ovat muuttuneet. Lisäksi Falk ei ole sitoutunut ammatin puolesta jääkiekkoon millään tavalla, ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.

– On ollut hieno kesä ilman paineita. Pelaajana täytyy pysyä kunnossa ja valmentajana joutuu uhraamaan kesän joukkueen ja pelaajien kehittämiseen.

Tällä hetkellä Falk keskittyy vain poikansa, Adamin, otteiden seuraamiseen. Hän aloittaa ensimmäisen täyden kauden Djurgårdenin A-nuorten joukkueessa.