Liigassa yli 500 ottelua urallaan viheltänyt Aleksi Rantala matkaa tulevaksi kaudeksi Saksan DEL-liigaan. Hän on tulevalla kaudella yksi seitsemästä ammattilaistuomarista sarjassa.

– Koen tämän hienona mahdollisuutena, johon oli tartuttava. Saksassa on luotu puitteita uudenlaiselle erotuomarijärjestelmälle jo useamman vuoden ajan. DEL-liigan nykytilannetta pyritään parantamaan ulkomaalaisten ammattituomarien avulla, kunnes Saksan oma tuomarikoulutus alkaa tuottaa tulosta, Rantala kommentoi Liigan kotisivuilla.

– Tämä on mahtava haaste ja odotan uutta kautta innoissani. Siinäkin mielessä askel on uusi, että tuomitsen ensimmäistä kertaa urallani koko kauden täysammattilaisena. Pitkä kokemus ja näytöt kansainvälisistä peleistä varmasti auttoivat tämän sopimuksen syntymisessä.

Rantalalla on paljon kokemusta kansainvälisistä otteluista. MM-kisoissa hän on viheltänyt viidesti ja hän tuomitsi myös viime helmikuussa olympiafinaalin.

– Olympiafinaali on ollut tähänastisen urani ehdoton kohokohta. Loppujen lopuksi on vain pieni joukko tuomareita, jotka pääsevät kokemaan tuon ainutkertaisen tapahtuman.

Rantalalle ulkomaan pesti on uran toinen. Vuosina 2015-17 hän vihelsi Ruotsin pääsarja SHL:ssä.