Ruotsin paidassa olympiakultaa vuonna 2006 voittaneen NHL-tähti Henrik Zetterbergin pelaajaura on lähellä päätepistettään.

Ruotsalaiskonkari ei ole pystynyt harjoittelemaan viimeiseen puoleen vuoteen johtuen pahoista selkävaivoista.

– Hänellä on ollut todella vaikea kesä, enkä usko, että hänen selkänsä reagoi kovin hyvin. Olemme tilanteesta varmempia kuukauden päästä. Tällä hetkellä epäilemme vahvasti hänen mahdollisuuttaan osallistua peleihin, Detroit Red Wingsin päävalmentaja Jeff Blashill kertoi torstaina The Detroit News – lehdelle.

Koko NHL-uransa ajan Red Wingsiä edustanut 37-vuotias Zetterberg ei ole missannut peliäkään kauden 2014-15 jälkeen. Vaikka selkävaivat alkoivatkin viime kauden aikana, pystyi keskushyökkääjä tahkomaan kuitenkin läpi runkosarjan.

– Hän kykeni pelaamaan runkosarjan viimeiset kaksi kuukautta, eikä hän treenannut yhtään. Minulla oli muutamia öitä, jolloin ajattelin, ettei hän pysty pelaamaan seuraavana päivänä, mutta niin vain hän pelasi, Blashill ihmetteli.