Hyökkääjä Roope Hintz on yksi NHL-syksyn mielenkiintoisimmista nimistä.

21-vuotias suomalaishyökkääjä, joka siirtyi viime kaudeksi Pohjois-Amerikkaan, taistelee nyt tosissaan paikasta Dallas Starsin kokoonpanoon. Myös muun muassa The Hockey Writers uskoo, että tämä on jopa todennäköistä.

Hintz kiekkoili vielä viime kaudella farmissa Texas Starsin riveissä, jossa hän viimeisteli 70 otteluun 35 (20+15) tehopistettä. Myös pudotuspeleissä hän väläytteli osaamistaan, kun 22 otteluun syntyi 12 (4+8) tehopistettä.

Monien eri toimittajien mukaan Ilves-kasvatti on tottunut pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin nopeasti. Hän on myös vaikuttanut NHL-valmiilta pelaajalta.

– 21-vuotias lupaus on hyvin lähellä pelipaikkaa Dallasista. Hän tulee todennäköisesti pelaamaan NHL:ssä, muttei välttämättä kaikkia otteluita.

– Kun kiekko tippuu avausiltana jäähän, on hyvin todennäköistä nähdä Hintz siellä. Roope on valmis Dallasiin, The Hockey Writers povaa.

Myös suomalaisnuoren otteita viime kaudella tarkkaan seurannut Texas Starsin GM Scott White on samoilla linjoilla. Hänen mielestään Hintz on valmis NHL:ään.