21-vuotias venäläinen superlupaus, Kirill Kaprizov on nuoresta iästään huolimatta noussut yhdeksi KHL:n kärkipelaajaksi.

Novokuznetskissa syntynyt laitahyökkääjä on takonut viimeisen kahden vuoden aikana komeat 82 tehopistettä ja oli viime kaudella yksi TsSKA Moskovan kantavista voimista taistossa Gagarin Cupissa.

Lisäksi hän säväytti sekä MM-kisoissa että olympialaisissa, joissa hänen tililleen kertyi 14 ottelua ja huimat 17 tehopistettä (11+6).

Kaprizovin taidot on tiedetty jo pitkään, mutta silti hänet varattiin vasta viidennellä kierroksella (Minnesota Wild, numerolla 135) vuoden 2015 NHL-draftissa. Venäläispelaajan nykyinen sopimus TsSKA:n kanssa kestää vielä kaksi vuotta, joten häntä ei tulla näkemään vielä vähään aikaan maailman parhaassa kiekkoliigassa.

Tästä huolimatta odotusarvot ovat korkeat ja niin uskoo myös Pittsburgh Penguinsin megatähti Jevgeni Malkin.

– Luulen, että hän on jo valmis NHL:ään. Minun on kuitenkin vaikea sanoa, kuinka hän selviytyy paineista ja englannin kielen opiskelusta. Se ei ole helppoa. Mutta jos puhutaan pelillisistä ominaisuuksista, niin hän on jo nyt yksi KHL:n parhaista pelaajista, Malkin hehkutti venäläiselle TASS -uutistoimistolle.

– Toivon hänelle kaikkea hyvää. Hän on jo olympiavoittaja ja toivon, että hän jatkaa kehitystään, tulee NHL:ään ja kasvaa yhdeksi maailman parhaista pelaajista.

Nähtäväksi jää, onnistuuko Minnesota hieromaan enää sopimusta timanttinsa kanssa.

– He (Minnesota) eivät olleet kovin kiinnostuneita minusta. He varasivat minut vitoskierroksella ja unohtivat minut välittömästi varauksen jälkeen. Vasta kun minut valittiin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin (2017), he ottivat yhteyttä agenttiini. Haluan pelata NHL:ssä, mutta ehkä myöhemmin, Kaprizov täräytti marraskuussa venäläisen Sport-Expressin haastattelussa.