Kalle Kossila muistutti sosiaalisessa mediassa viikonloppuna, ettei edes kiekkotähtien kaikkia juttuja kannata ottaa aina todesta.

Anaheim Ducksin nuori suomalaistaituri julkaisi torstaina kuvan NHL 19 -hittipelin arviosta. Kossila paljasti, että pelisarjan tekijät olivat arvioineet hänen osaamisensa rajusti alakanttiin. Pelisarjassa jokainen pelaaja saa kokonaisarvosanan asteikolla 0-99.

Kossilan arvosana 48 ihmetytti heti ympäri maailmaa. Luku on poikkeuksellisen surkea NHL:ssäkin pelanneelle hyökkääjälle – moni fani vaati jo tekijöiden päitä vadille.

– Kiitos uudesta luokituksesta, Kossila kirjoitti tuolloin sarkastiseen sävyyn.

Nyt suomalainen paljastaa vedättäneensä kiekkokansaa pahasti. Hyökkääjän oikea arvio on 74, mikä on paljon realistisempi lukema nuorelle kiekkoilijalle.

25-vuotias Kossila pyöri viime kauden NHL:n ja AHL:n välillä. Alle tuli taalajäillä yhteensä 10 peliä tehoin 1+1. Farmissa hän edusti San Diego Gullsia 55 pelissä tehoin 21+33=54.

– Kusetimpa teitä väärällä arviolla. Veikkaan, ettette lyö minua uudessa NHL 19 -pelissä, Kossila naureskelee nyt Twitterissä.

Kossila on tuttu nimi myös Leijonien juniorimaajoukkueista. Tuleva kausi on hänelle tärkeä – hyökkääjä solmi kesällä vuoden jatkosopimuksen Ducksin kanssa. Mikäli miehen somekällistä voi jotain päätellä, odottaa kiekkotaituri jo nyt melko valmis alkavaan kauteen.