Hyökkääjä Roope Talaja tekee tulevalla kaudella paluun Liigaan, kun hän pukee ylleen Vaasan Sportin pelipaidan.

30-vuotias laitahyökkääjä on pelannut viime vuosina KHL:ssä sekä Ruotsin Allsvenskanissa, jossa hänellä oli suuri rooli.

– KHL on pelikovuuden osalta pirun kova sarja. Allsvenskanissa sain pelata isossa roolissa kärkiketjuissa, mikä kasvatti pelaajana. Vaikka kyseessä on Ruotsin kakkossarja, top 6 -joukkueet ovat erittäin kovaa tasoa. Sarjassa on paljon vauhtia päästä päähän, Talaja kertoi Liigan haastattelussa.

Tulevasta kaudesta on tuskin tulossa helppoa, sillä Sportia on ennakoitu Liigan häntäpäähän. Talajalla on kuitenkin kova luotto omiinsa.

– Ensinnäkin meillä on kaksi sarjan parasta veskaria (Mika Järvinen ja Sami Aittokallio). Joukkueessa on paljon nuoria jätkiä, joilla intoa ja elämäniloa löytyy. Nykyajan nuoret pelaajat kun esiintyvät kaukalossa kuin takavuosien 35-vuotiaat tai NHL:ssä 600 peliä pelanneet. Ei voi kuin ihmetellä sitä asennetta.

Tony Sund on aika taitava kaveri, jota rohkeat kiekolliset ratkaisut eivät huimaa. Westermarckin ”Viki” ottaa varmasti isoja askeleita tällä kaudella. Voi tulla pommikausi. Myös Ville Saukossa on potentiaalia, Talaja kehuu.

Sportin osalta Liiga-kausi käynnistyy perjantaina 14. syyskuuta, kun Vaasaan vieraaksi saapuu Lahden Pelicans.

Lähde: Liiga