Puolustaja Casimir Jürgens nousi viime kaudella ryminällä suuren kiekkoyleisön tietoisuuteen.

Mestiksestä Liigaan saapunut 23-vuotias HIFK-kasvatti esiintyi Pelicansin takalinjoilla erittäin kypsästi, ja se avasi ovet lopulta myös A-maajoukkueeseen. Leijonissakin vahvat otteet jatkuivat, eikä edes MM-kisapaikka jäänyt kauas.

Jürgensin mukaan nappikausi oli myös hänelle itselleen yllätys.

– Kyllä se pikkuisen ylitti (odotukset). Lähdin ensin tavoittelemaan paikkaa täältä Pelsuista. Sain pelipaikan ja pääsin pelaamaan tosi paljon. Tuntui, että pystyin myös auttamaan joukkuetta. Peli kulki itselläni hyvin suurimman osan kautta. Pääsin vielä maajoukkueenkin mukaan, se oli aika iso yllätys, puolustaja kertoo Pelicansin verkkosivuilla.

Onnistuneen kauden jälkeen Jürgensin oli mukava poistua kesälomalle ja valmistautumaan seuraavaan kauteen. Nälkä on kasvanut syödessä ja kesän aikana harjoittelussa on panostettu useisiin eri osa-alueisiin. Tulevalla kaudella Liiga-kaukaloissa nähdäänkin entisestä vahvempi puolustaja.

– Totta kai aina löytyy parannettavia juttuja. Haluan nostaa perustasoni vielä vähän korkeammalle. Se on tälle kaudelle sellainen ykkösjuttu mulle, puolustaja sanoi.