HELSINKI. HIFK:n kokenut Kyle Quincey on yksi Liiga-kauden kiinnostavimpia vahvistuksia.

Yli 600 NHL-pelin konkari on tänä päivänä harvinainen nimi kotimaiseen pääsarjaan. 33-vuotias veteraani on aloittanut HIFK-valmennuksen mukaan mainiosti uuden seuran matkassa.

Vaikka peruspuolustaja ei vielä häikäise, on tekemisen taso todella korkealla. Päävalmentaja Ari-Pekka Selin uskoi jo ennen kauden alkua, että parasta Quinceytä pitää odottaa vielä hetki.

– Haasteita tulee meidän pelitapamme kanssa. Me halutaan luopua kiekosta nopeasti. Jos ei päästä eteenpäin, sitten palautetaan takaisin. Sen rytmin kanssa vaatii varmasti alkuun totuttelua, Selin pohtii Leijonat.comille.

Kokenut huippuhankinta on treenannut kesällä rapakon takana. Joukkueharjoittelun määrä on ollut silti vähäistä. Sen takia ei ole ihme, ettei Liigan vauhtiin totuttelu vaatii aikansa.

– Hänen profiili ja CV näkyvät silti jo nyt kaikessa tekemisessä. Laadukas ammattilainen. Sen minkä hän tekee, hän tekee selkeästi. Kun hän syöttää, hän syöttää lujaa ja tarkasti. Kun hän ampuu, hän ampuu painavasti ja maalille asti. Kamppailutilanteisiin hän menee voittamaan. Ketjukavereiden ja pakkiparin on aika helppo lukea, mitä hän tekee, Selin pohtii.

HIFK:n osalta alkukausi on ollut vahva. Joukkue on voittanut kaksi vieraspeliään – tulokset antavat hyvät lähtökohdat tulevaan. Ryhmä matkaa tiistaina Sportin vieraaksi Vaasaan.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo