TPS:n superlupaus Kaapo Kakko on ollut Liigan ensimmäisten kierrosten puheenaihe numero yksi. 17-vuotias laitahyökkääjä on tehnyt häikäisevät tehot 2+3 neljässä ottelussa.

Leijonat.com päätti selvittää, millaisiin pistemääriin joukko suomalaisia NHL-tähtiä ylsi samassa iässä. Pistemäärän perusteella voi ennustaa Kakon draft statusta ensi kesälle vertaamalla sitä aiemmin varattuihin suomalaistähtiin.

Patrik Laine, 2016 #2

Varaustilaisuutensa toisena pelaajana varattu Patrik Laine takoi 17-vuotiaana jo kovaa tulosta. Kausi päättyi Tapparan mestaruuteen, ja maalitykki oli siinä isossa osassa. Runkosarjassa Laine teki tehot 17+16.

Sebastian Aho, 2015 #35

Sebastian Aho pelasi Kakon ikäisenä vain osan Liigan runkosarjasta. 27 ottelussa hyökkääjä sai tililleen tehot 4+7. Aho kävi myös lainalla Porin Ässissä, jossa hän antoi kolmessa ottelussa kaksi syöttöpistettä. Mukiin menevistä pistemääristä huolimatta Kärppähyökkääjässä nähtiin potentiaalia, ja Aho varattiin toisella kierroksella.

Aleksander Barkov, 2013 #2

17-vuotiaana Aleksander Barkov muodosti Tapparan tulikuuman ketjun yhdessä Ville Niemisen ja Henrik Haapalan kanssa. Tehot 21+27 vakuuttivat kykyjenetsijät ja Barkov valittiin koko tilaisuuden toisena pelaajana heti Nathan MacKinnonin jälkeen.

Mikael Granlund, 2010 #9

Vasta 17-vuotiaana Mikael Granlund aiheutti ison kohun, kun hän siirtyi Kärpistä HIFK-paitaan. Sisäätulo Liigaan uudessa seurassa oli kuitenkin menestys. Sentteri iski tulokaskaudellaan tehot 13+27.

Joni Pitkänen, 2002 #4

Joni Pitkänen varattiin NHL:ään Kärpistä. 17-vuotiaana puolustaja oli pelannut Liigassa 49 ottelua ja tehnyt niissä tehot 4+15. Pitkänen nousi urallaan ykkösparin puolustajaksi, mutta joutui lopettamaan uransa nuorena paiskauduttuaan päätyyn pitkää kiekkoa jahdatessaan.

Mikko Koivu, 2001 #6

Minnesota kapteeni Mikko Koivu pelasi juniorivuosinaan Turussa. Hän pääsi ennen varauskesäänsä TPS:n liigajoukkueen vahvuuteen, mutta pisteitä syntyi heikonlaisesti. 48 ottelussa sentteri iski tehot 4+3, mutta hyvin sujuneet U20-kisat riittivät vakuuttamaan kykyjenetsijät.