Yllätysnimiä ja tulikuumia NHL-superlupauksia – tässä ovat Liiga-syksyn kirkkaimmat tähdet!

© Kuva: Ilari Isotalo

Liiga on lähtenyt räväkästi liikkeelle runkosarjan osalta. Reiluun viikkoon on ehtinyt mahtua paljon yllätyksiä sekä pettymyksiä.

Leijonat.com nostaa avauskierroksilta esille jokaisen joukkueen suurimmat onnistujat. Listalle nousee sekä yllättäviä nimiä että kokeneita tähtiä.

Liigan alkusyksy on tarjonnut paljon – nostamme tällä kertaa esille jokaisesta 15 joukkueesta yhden suuronnistujan.

Liigan alkukauden onnistujat:

HIFK: Iikka Kangasniemi
Nuori HIFK-hankinta on liitänyt Liigan avauskierrokset. Hurjia tehoja iskenyt kiekkotaituri on aloittanut uudessa seurassa räväkästi. Jo viime kausi Pelicansissa oli loistava, mutta nyt Kangasniemi tuntuu löytäneen vielä yhden uuden vaihteen peliinsä.

HPK: Jesper Lindgren
HPK:n vaihtelevan alkukauden yksi onnistuja on ruotsalaispakki, joka saapui NHL-leiriltä takaisin Suomeen. Lindgren tuntuu ottaneen kesällä tärkeitä askelia eteenpäin – hän on tärkeä nimi HPK:lle.Ilves: Arttu Ruotsalainen
20-vuotias Ilves-taituri iski viime kaudella Liigassa yhdeksän maalia. Nyt viidessä pelissä on syntynyt jo neljä osumaa. Nuori hyökkääjä on ottanut heti alkukaudesta pelillisen johtajan roolin nuoressa ryhmässä.

JYP + Eric Perrin = täydellinen liitto? Kuva: Juha Tamminen.

Jukurit: Teemu Suhonen
Jukureiden taitava pakki on aloittanut kautensa vahvasti. Kiekollisesti monipuolinen Suhonen on tärkeä kaveri mikkeliläisten alakerrassa. Puolustajan osaaminen korostuu erityisesti erikoistilannepelissä.

JYP: Eric Perrin
Konkari jaksaa! JYPiin palannut Perrin on iskenyt alkukaudesta jälleen epäilijöilleen jauhot suuhun. Hurjat tehot ovat osoittaneet, että kanadalainen on yhä vahva ratkaisupelaaja Liigaan.KalPa: Otto Leskinen
Läpimurto Liigan eliittiin? Nuori puolustaja on aloittanut kautensa räväkästi. Vaikka Leskisellä on allaan jo mainioita kausia pääsarjassa, on tämä syksy saanut räväkän alun. KalPan parhaita pelaajia.

KooKoo: Malte Strömwall
Nuori ruotsalaishankinta on noussut kuin varkain koko Liigan pistepörssin piikkipaikalle. Vaikka Strömwall on kiekkoillut myös rapakon takana, nappasi KooKoo hänet ilman suurempaa mediahuomiota. Mikäli otteet jatkuvat samanlaisina, kiinnostuu jokin suurseura pian tulikuumasta hyökkääjästä.Kärpät: Aleksi Heponiemi
Nuori NHL-lupaus on todistanut, etteivät tehot Kanadan juniorisarjoissa ole sattumaa. Vaikka vartta ei ole vielä paljon, on Heponiemi aloittanut ryminällä Liigassa. Yksi Kärppien nuorista onnistujista.Lukko: Justin Danforth 
Raumalaisten alkusyksy on ollut synkkä. Kun voittoja ei ole tullut vielä viiden pelin jälkeen, on myös joukkueesta vaikea löytää suuria onnistujia. Danfoth on osoittanut silti olevansa mainio hankinta Liigaan. Mikäli otteet jatkuvat samanlaisina, myös teholukemat paranevat kauden mittaan.

Oula Palve on noussut TPS:n johtohahmoksi. Kuva: Ilari Isotalo.Pelicans: Jakub Skarek
Nuori maalivahti on hypännyt komeasti Liigaan. NHL-lupaus saapui Suomeen ja Pelicansiin ison roolin perässä – alku uusissa ympyröissä on ollut lupaava. Isokokoisella vahdilla on kaikki edellytykset murtautua Liigan maalivahtieliittiin – se auttaa aikanaan myös hypyssä rapakon taakse.SaiPa: Tyler Morley 
SaiPan joukkueesta löytyy monta kiinnostavaa onnistujaa. Nostetaan esille kanadalaisvahvistus, joka on aloittanut ensimmäisen syksynsä Liigassa vahvasti. Mortley on tärkeä onnistuja nuorten lupausten keskellä.

Sport: Joel Kiviranta

Sport-taituri loisti jo viime kaudella. Alkukierrokset ovat todistaneet, ettei 19 maalin kausi ollut sattumaa. Kiviranta pelaa illasta toiseen valtavia minuutteja Sportin hyökkäyksessä – alkukausi on ollut pirteä.

Tappara: Niko Ojamäki
Tapparan kone on yskinyt vielä Liigan avauskierroksilla. Toista kauttaan seurassa pelaava Ojamäki on aloittanut syksynsä silti pirteästi. Vahvat CHL-pelit ovat jatkuneet myös Liigassa – mikäli otteet jatkuvat samanlaisina, on Ojamäki nousemassa Tapparan kärkihyökkääjien joukkoon.

TPS: Oula Palve
Liigansyksyn ykköstähtiä. Palve on noussut heti ensimmäisillä kierroksilla TPS:n ykkösnimeksi. Tärkeitä maaleja latova Palve pelaa tällä hetkellä hurjalla tasolla – se näkyy myös tilastoissa. Potentiaalinen leijonadebytantti tällä kaudella.

Ässät: Sakari Salminen

Ässien hyökkäyksen tärkeä johtohahmo. Salminen on aloittanut pirteästi kautensa porilaisjoukkueen matkassa. Se on tärkeää Mikael Kotkaniemen suojateille: mikäli joukkue haluaa pärjätä, täytyy ykköstähtien pelata korkealla tasolla. Salminen on aloittanut Liiga-kautensa ryminällä.