Liigan kurinpito on langettanut Ilveksen kapteeni Eemeli Suomelle yhden ottelun mittaisen pelikiellon torstaina sattuneesta törmäyksestä Kärppien Sami Anttilaan.

Näin tilanne eteni:

Niko Leinonen

@leiskaniko
#Liiga'n kurinpitodelegaatio käsittelee kontaktin Eemeli Suomen (#Ilves) ja Sami Anttilan (#Kärpät) välillä.

Ja näin kurinpito perustelee päätöstään:

Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Säännön i ja ii kohtien mukaan päähän kohdistuvasta taklauksesta määrätään harkinnan mukaan pieni rangaistus ja käytösrangaistus (2+10); iso rangaistus ja pelirangaistus (5+20) tai ottelurangaistus (OR).

Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta todetusti Suomi luistelee hyökkäysalueen poikki samalla, kun kiekko pelataan Ilveksen puolustajalle siniviivalle. Edelleen videotallenteelta voidaan todeta, että Suomen luistelusuunnassa on Kärppien hyökkääjä Anttila, joka lähtee antamaan painetta Ilveksen puolustajalle, jota kohti kiekko syötetään. Suomi luistelee takaviistosta Anttilan eteen ja pelaajien luistelulinjojen kohdatessa Suomi osuu olkapäällään Anttilaa päähän.

Kurinpitodelegaatio pitää Suomen tilanteen pelaamista huolimattomana ja hänen osumistaan Anttilaan tarkoituksellisena kiekottoman pelaajan estämisenä. Edellä mainitusta syystä ja koska pelaajien välisessä kontaktissa aiheutuu isku Anttilaa päähän, delegaatio katsoo, että Suomi on kontaktilla piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa, joten tilanteesta tulee määrätä Suomelle ottelurangaistus säännön 124 perusteella.

Pelikiellon kestoa harkitessaan delegaatio on ottanut huomioon Suomen menettelyn moitittavuuden sekä kuluvalla kaudella päähän kohdistuneista taklauksista määrättyjen pelikieltojen pituudet sekä pelitilanteen kokonaisuudessaan. Kurinpitodelegaatio pitää Suomen tekoa yhden ottelun arvoisena tekona.

Lähde: Liigan verkkosivut