KOUVOLA. Liigan tämän kauden nimekkäimmästä vahvistuksesta ei liene epäselvyyttä.

Jos katsoo puhtaasti nimilistaa, hyppää KooKoon joukkueesta yksi nimi silmille. Erik Karlsson on peluri, jonka nimi on ollut läpi kesän koko kiekkoilevan maailman huulilla.

NHL-supertähti oli läpi suven otsikoissa. Lopulta hänet kaupattiin San Jose Sharksiin ja huhumylly sai päätöksensä. Mutta mitä yhteistä KooKoon Karlssonilla on täyskaimansa kanssa? Ei lopulta muuta kuin nimi.

Neljä vuotta nuorempi Karlsson naureskelee, että NHL-tähtipakin kauppaaminen vaikutti myös hänen elämäänsä. Varsinkin sosiaalisessa mediassa tuli palautetta yllättävän paljon.

– Kun hänet kaupattiin, Twitter-tilini räjähti. Kun heräsin aamulla, olin saanut hirveät määrät viestejä. Oli hauskaa, että moni luuli, että se olin minä, joka kaupattiin San Joseen, KooKoon hyökkääjä naureskelee Leijonat.comille.

Liigan oma Karlsson osaa myös pelata. Nuori sentteri iski tehot 1+2, kun KooKoo yllätti lauantaina JYPin 4-3. Ruotsalainen oli läpi ottelun liekeissä – upeat syötöt ylivoimalla kuvastavat hyvin kiekkotaiturin osaamista.

– Haluan olla johtavia pelaajia. Minun tehtäväni on tehdä pisteitä ylivoimalla ja olla ratkomassa otteluita. Uskon, että päivä päivältä pystyn auttamaan joukkuettamme paremmin ja paremmin, Karlsson summaa.

Erik Karlsson (vasemmalla) oli lauantaina KooKoon sankareita JYP-voitossa. Kuva: Ilari Isotalo.

Opettelua talon tavoille

Karlsson on saanut aloittaa uransa ensimmäisen syksyn Liigassa rauhassa. KooKoo ei ole sarjan mediaseksikkäimpiä seuroja – sen myötä kiinnostus ruotsalaisen ympärillä on ollut pientä.

Samalla Karlsson on iskenyt seitsemään peliin jo tehot 2+7=9. Mikäli otteet jatkuvat lauantain tasoisina, pelaa 24-vuotias hyökkääjä itseään kovaa vauhtia kovempiin sarjoihin.

– Itse en tunne sitä toista Karlssonia. Mutta kyllä nämä varmasti vähän erilaisia pelaajia on. Meidän kaveri on taitava ja pääsee paremmin ja paremmin peliin sisälle. Hänen kohdallaan täytyy ymmärtää, että hän pelaa illasta toiseen vieraita vastustajia vastaan. Hän joutuu opettelemaan, miten täällä pelataan, KooKoo-päävalmentaja Tuomas Tuokkola avaa.

Karlsson on itse samoilla linjoilla. Hyökkääjä on saapunut Suomeen kovin tavoittein. Ruotsalainen kertoo suoraselkäisesti haluavansa nousta KooKoon kärkitähtien joukkoon.

Lauantaina kaukalossa nähtiin hyvä esimerkki KooKoo-vahvistuksen juonikkuudesta. Erityisesti syöttö Anrei Hakulisen osumaan toisessa erässä oli puhdasta taidetta: Karlsson taituroi itsensä ensin maalipaikkaan. Kun kaikki odottivat laukausta, löysi hän vielä ketjukaverinsa millintarkalla syötöllä.

– Olen pelintekijä. Olen aina ollut. Valmentajat sanovat, että minun pitäisi myös laukoa enemmän ylivoimalla. Ettei vastustaja tiedä aina, mitä aion tehdä. Joten välillä minun pitää myös laukoa ja toivoa peukut pystyssä, että saan yllätettyä vastustajan, hyökkääjä itse pohtii.

Hetki ennen namupassia. Karlsson ei kutsu itseään syyttä pelinrakentajaksi. Kuva: Ilari Isotalo.

”Huumoria arkeen”

Erik Karlsson -nimihassuttelu saa KooKoo-pelurin huulille leveän virneen. Haastattelun lomassa syntyy kuva, ettei ruotsalaista haittaa kysymykset samannimisestä NHL-supertähdestä.

Karlsson paljastaa itsekin lähtevänsä välillä hassuttelemaan asialla.

– Olen tottunut siihen. Se on lähinnä hauskaa – siitä saa revittyä paljon huumoria. Olen henkisesti jo hyväksynyt sen, että minä tulen aina olemaan se toinen Erik Karlsson, hyökkääjä velmuilee.

Mitä yhteistä kahdella Erik Karlssonilla on? Ruotsalaisen vastaus paljastaa, että KooKoo-pelurilla riittää huumoria.

– Meillä ei ole ehkä pelaajina samanlaisuuksia. Mutta minulla oli harjoituskaudella vielä pitkät hiukset. Se oli meidän yhteinen juttu. Tosin nyt olen leikannut hiukset. Mutta olihan sekin jotain.

Ilari Isotalo, Kouvola
Twitter: @IlariIsotalo