Legendaarinen hyökkääjäsuuruus Erkki Lehtonen saa lokakuun 20. päivä ansaitsemansa kunnianosoituksen, kun Tappara nostaa hänen paitansa (numero 12) Hakametsän kattoon.

Lehtonen oli yksi merkittävimpiä tekijöitä Tapparan 1970-luvun lopulla alkaneessa dynastiassa, joka kesti aina seuraavan vuosikymmenen lopulle saakka. Kirvesrinnat voittivat hänen aikanaan peräti kuusi Suomen mestaruutta.

Lisäksi Lehtonen oli mukana saavuttamassa Suomen maajoukkuehistorian ensimmäistä arvokisamitalia, kun Leijonat pokkasi Calgaryn olympialaisista hopeaa (1988). Tamperelainen oli tuolloin Suomen tehokkain pelaaja yhdessä Raimo Helmisen kanssa. Molemmille merkittiin komeat 10 tehopistettä.

SM-liigassa Lehtonen pelasi yhteensä 478 runkosarjaottelua tehoin 206+302 (508). Pudotuspelejä hänelle kertyi 81, joissa syntyi 37 maalia ja 42 syöttöpistettä.

Tappara Tampere

@Tapparaofficial
Tappara jäädyttää Erkki Lehtosen pelinumeron 12 kotiottelussaan Vaasan Sportia vastaan 20.10.2018. Lue lisää: bit.ly/2y1XzEQ #Tappara #Liiga