San Jose Sharksin ”suomalaisketju” Joonas DonskoiAntti SuomelaEvander Kane onnistui varhain lauantaiaamuna Los Angeles Kingsiä vastaan NHL:ssä vähintäänkin hyvin. Kolmikko esimerkiksi iski joukkueensa toisen maalin mittelön avauserässä.

NHL:ssä lähes 600 ottelua pelannut kanukkilaituri Kane ei tuntenut oloaan kolmikossa ulkopuoliseksi. Hän kehui taalajäillä ja San Josessa neljättä kauttaan pelaavaa Donskoita ja debytantti Suomelaa.

– Aina sanotaan, että suomalaiset pelaavat pohjoisamerikkalaista jääkiekkoa, joten heidän kanssaan on helppo pelata. Heidän yhteispelinsä toimii, ja minä näytän toimivan hyvin heidän kanssaan, Kane virnuili NHL.com/fi:n mukaan.

Suomelan kanssa Kane ei vielä paljoa ole pelannut, mutta Donskoi on hänelle tuttu nimi.

– Pelasin Donnien kanssa viime kaudella. Hän on mielestäni todella aliarvostettu pelaaja. En tiennyt hänestä paljoakaan, kun minut kaupattiin San Joseen. Olen nyt pelannut hänen kanssaan tämän kauden alun ja viime kaudella. Hän on todella hyvä luistelija, hän pitää kiekkoa ja on maltillinen.

Myös JYP:stä maailmalle ponnistaneen Suomelan tekeminen miellyttää Kanea.

– Tuo on aika vaikuttavaa jätkältä, joka pelaa ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa. Antilla on itsevarmuutta ja malttia kiekon kanssa, eivätkä nämä hetket näytä häiritsevän hänen mielenrauhaansa. Hän sopeutuu vielä paremmin kauden edetessä.

Haipaidat jatkavat kauttansa Suomen aikaa maanantai-iltana NY Islandersia vastaan.