Liigassa vaisusti kautensa aloittaneella JYP:llä on haastava paikka tiistaina myös CHL:n puolella. Hallitseva mestari päättää alkulohko H:n urakkansa Luganoa vastaan kotiotteluun, josta vain voittaja jatkaa.

Joukkueet ovat lohkossaan jaetulla kakkossijalla kuuden pinnan turvin, Plzen on tavoittamattomana kärkenä 15 pinnassa. Toisaalta neljännen sijan Banska Bystrica ei enää jatkoon nouse, vaikka se on kolmen pisteen päässä jatkopaikasta taistelevista joukkueista.

JYP ja Lugano kohtasivat toisensa edellisen kerran viikko sitten Sveitsissä, jossa isäntäjoukkue vei voiton 2-0-lukemin. Jyväskyläläiset hävisivät tuon pelin lisäksi myös kaksi otteluaan Liigassa.

– Kaikki tietävät, että kyseessä on tärkeä peli. Yritetään kuitenkin olla miettimättä, mitä on panoksena, JYP-hyökkääjä David Tomasek huomautti joukkueensa nettisivuilla.

Kamppailu voi tuoda mukanaan mahdollisen voiton lisäksi muitakin tärkeitä seikkoja.

– Lähestytään ottelua niin, että se on vain peli muiden joukossa. Meille se antaa mahdollisuuden osoittaa tasomme ja näyttää mihin parhaimmillaan pystymme, Tomášek lisää.

– Tuloksesta riippumatta tavoite on, että pystyttäisiin joka pelin jälkeen katsomaan toisiamme silmiin annettuamme ensin jäällä kaikkemme, tsekkiläishyökkääjä mietti.

Ottelu alkaa kello 19.