Jesperi Kotkaniemi tuskin jatkaa enää pitkään NHL-jäillä, mikäli The Athletic –toimittaja Marc Dumontin näkemystä on uskominen.

Montreal Canadiensia läheltä seuraava toimittaja näkee, ettei NHL tai Liiga ole tällä hetkellä nuorelle suomalaishyökkääjälle paras mahdollinen paikka. Tästä syystä asiaan onkin puututtava jo lähiaikoina.

– Olin aluksi todella paljon Liigaan lähettämisen puolesta, mutta ilman Kotkaniemeä Ässät on kauhea jengi. Olen alkanut lämmetä idealle, että hänet lähettäisiin Laval Rocketsin AHL-joukkueeseen. Se on lähellä Montrealia, mutta se on vähemmän intensiivinen paikka.

– AHL:ssä Canadiensin johto voisi seurata häntä, ja hän voisi nautti suurempaa peliaikaa. Lisäksi Joël Bouchard on helvetinmoinen valmentaja, Dumont perusteli.

Vasta 18-vuotias Kotkaniemi yllätti alkusyksystä monet huippuotteillaan, jotka johtivat lopulta paikkaan Canadiensin NHL-miehistössä. NHL-kaudella Ässät-kasvatti ei ole kuitenkaan päässyt vielä loistamaan ainakaan tehopisteiden valossa, sillä hän on viimeistellyt kuuteen otteluun kaksi tehopistettä.