Juhannuksena 2016 NHL:ään ykkösenä varattu Auston Matthews ja kakkosena napattu Patrik Laine kohtasivat viime yönä joukkueidensa välisessä ottelussa. Jenkki vei pidemmän korren Toronton otettua pisteet 4-2-voitolla.

NHL.com/fi-sivusto oli kysellyt muutamilta eri toimittajilta mielipiteitä siitä, kumpi pelaajista on kenenkin mieleen enemmän. Amalie Benjamin liputti Laineen puolesta.

– Minä innostun enemmän Laineesta, toimittaja aloitti.

Hän vertaili maalilinkoa toiseen NHL:n supertähteen, tsekki David Pastrnakiin. Hän on painanut Boston Bruinsin sotisovassa kuluvalla kaudella yhdeksässä ottelussa tehot 10+5=15.

– Pidän Laineen arvaamattomuudesta ja persoonallisuudesta. Ei voi koskaan tietää, mitä hän tekee seuraavaksi, ollaan sitten kaukalossa tai sen ulkopuolella. Seuraan paljon Boston Bruinsin David Pastrnakin otteita, ja hän on samanlainen.

Vaikka toimittaja arvostuksena Lainetta kohtaan osoittikin, oli kommenteissa havaittavissa pientä ivaa. Ja syytä siihen on, sillä suomalainen on ollut toistaiseksi kaukana tasostaan. Jets-tähti on iskenyt kymmenessä pelissä vaatimattomat tehot 3+2=5. Myös tehotilasto on karu -3.

– Minua naurattaa yhä se ”Winnipeg on hyvä” -artikkeli, jonka Laine kirjoitti Players’ Tribuneen. Odotan innolla sitä, että Laine saisi tällä kaudella pakettinsa kasaan kaukalossa.

Laine yrittää pakettinsa kasaan saamista seuraavan kerran viikonloppuna, jolloin Winnipeg punnitsee Detroit Red Wingsin pelihuumorin.

LUE MYÖS: Patrik Laine pääosissa uudessa dokumenttisarjassa – tylyttää NHL-tulokasta: ”Painu takaisin farmiin – v**un luuseri!”