Dallas Stars on yksi niistä laumoista, joita voi kuvailla NHL:n suomalaisjoukkueeksi. Etenkin sen alakerta on vahvasti sinivalkoinen Esa Lindellin, Miro Heiskasen ja Julius Hongan johdolla.

Taalajäillä neljättä kauttaan pelaava Lindell kehui tuoretta joukkuekaveri Heiskasta ylväin sanoin NHL.com/fi:n haastattelussa.

– Miro on luonnonlahjakkuus, jolta voidaan odottaa vaikka mitä. Hänen päätään ei ole pahemmin huimannut, vaikka hänestä puhutaan paljon. Kun vastuuta ja peliaikaa tulee tasaiseen tahtiin, niin silloin pelaaminen helpottuu merkittävästi, Lindell mietti.

Suomalainen taitaa olla oikeassa, sillä Heiskanen on päässyt vastuuta saatuaan paremmin ja paremmin sisään taalajäille: Neljässä edellisessä pelissä peliaikaa on kertynyt jo yli 20 minuuttia, näissä on syntynyt kaksi häkkiä ja tehotilastokin näyttää lukemaa +3.

Lindellin sanojen ja Heiskasen tilastojen perusteella voisi kuvitella, että debytanttipakki vain kohentaa tekemistään ja tilastojaan vastaisuudessa.

Vaikka alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on kovaa vauhtia matkalla kohti NHL:n kirkkaimpia valoja, pitää hän jäät hatussa. Samalla muiden luomat mahdolliset paineet eivät näytä pääsevän suurlupauksen pään sisälle.

– Olin varautunut median luomaan paineeseen. Tiedostan sen, että kannattajat tykkäävät seurata organisaation nuoria kärkivarauksia. Mutta keskityn niihin osa-alueisiin, joita täytyy vielä parantaa. Luistelu on se tärkein asia, jotta tässä liigassa voi pärjätä, Heiskanen summasi.

Tähtipaidat ovat seuraavan kerran irti ensi yönä kivenkovaksi osoittautunutta Toronto Maple Leafsia vastaan.