Dallas Starsin suomalainen supertulokas Miro Heiskanen on startannut ensimmäisen NHL-kautensa loistavalla tavalla.

Heiskanen on kirjannut 12 ottelussa puolustajalle komeat tehot 2+2=4. Tärkeintä on kuitenkin se, että 19-vuotias nuorukainen on kuulunut Starsin puolustuksen avainpelaajiin ja peliaikaa on irronnut yli 20 minuutin keskiarvolla.

Heiskasen hieno aloitus ei ole kuitenkaan saanut niin merkittävää huomiota kuin esimerkiksi Vancouver Canucksin tulokashyökkääjä Elias Petterssonin vastaava. Onhan siihen tietysti syynsä, koska ruotsalaispeluri ollut yksi NHL:n parhaita pelaajia alkukaudella.

Fakta on kuitenkin se, että Dallasissa pelaajat eivät pääse niin helposti estraadille, kuin isommilla markkina-alueilla.

Tämän tietää myös Starsin kokenut hyökkääjä Jason Spezza, koka jätti Kanadan pääkaupungin Ottawan kirkkaat valot kauden 2013-14 päätteeksi ja siirtyi Dallasiin pitkällä paperilla. Yli 1000 NHL-peliä urallaan pelannut Spezza tiedostaa, että Heiskasella tulee vaikeuksia saada ansaitsemaansa huomiota uransa alkutaipaleella.

– Hän tulee piilottelemaan Dallasissa seuraavat pari vuotta, eikä kukaan tiedä mitä hän tekee. Mutta sitten hänen tilastonsa alkavat puhumaan puolestaan ja hän tulee räjäyttämään ihmisten tajunnan. Näin uskon asian menevän, Spezza kertoi Sportsnetin toimittaja Chris Johnsonille.