Carolina Hurricanesin tähtihyökkääjä Sebastian Ahon osalta kauden alku oli jäätävän kova. Hän kirjautti itsensä Hurricanesin ja sen edeltäjän Hartford Whalersin historiankirjoihin napauttamalla peräti 12 ensimmäisessä ottelussa pisteitä putkeen.

Lisäksi Aho nousi maailman kaikkien aikojen kovimman kiekkoilija Wayne Gretzkyn sekä Ken Linsemanin rinnalle saalistaen noissa jokaisessa koitoksessa syöttöpinnaan. Piste- ja syöttöputket osoittivat sen, että Aho voi nyt tietää olevansa sarjan kirkkaimpia tähtiä.

– Aho tiesi olevansa hyvä, mutta ei ollut varma kuinka hyvä. Uskon, että hän tietää nyt olevansa yksi liigan huippupelaajista. Siinä on haastetta hänelle näyttää se joka ilta. Uskon, että hän on ylpeä siitä, Carolinan päävalmentaja Rod Brind’Amour mietti NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa.

Suomalainen itse suhtautui alkukauden komeisiin meriitteihin äärimmäisen nöyrästi. Työnteko on kauden alun myötä alkanut ja kovana se jatkuu vastaisuudessakin.

– On tietenkin hienoa kuulla oma nimi samassa virkkeessä Gretzkyn kanssa. En vain koskaan ajattele noita asioita. Haluan tehdä maaleja ja pisteitä. Meidän täytyy saada voittoja, jotta voin nauttia noista pisteistä enemmän. Tämän takia me tätä teemme, voittaaksemme jääkiekko-otteluita, Aho huomautti.

Carolinalle viime ajat ovat olleet taalajäillä vaikeita. Joukkue tarpoo nyt nimittäin jo neljän ottelun tappioputkessa.