HELSINKI. Leijonavahti Veini Vehviläisen kelpasi hymyillä median edessä sunnuntai-iltana.

Nuori vahti aloitti A-maajoukkueuransa mykistävällä tavalla. Vehviläinen torjui toisen nollapelinsä putkeen, kun Suomi kaatoi Ruotsin puhtaasti 3-0.

Torjuja oli varsinkin sunnuntaina upeassa vireessä: Vehviläinen venyi varsinkin kolmannessa erässä useaan huippupelastukseen Ruotsin hakiessa kavennusta.

Median eteen astui maalivahti, joka virnuili oman pelinsä menneen ilmeisen mallikkaasti. Kimiräikkösmäisen ytimekkäät vastaukset saivat mediassa huvittuneen vastaanoton.

– Ihan hyvä kai se taas meni, Vehviläinen nauratti mediaa.

Kärpät-vahti sai tietää jo lauantaina Tshekki-pelin jälkeen, että hän torjuu myös Ruotsi-pelissä. Se kuulemma helpottaa valmistautumista, kun tietää aikataulut.

– On se ihan hyvä. Tietää, varaako kavereille lippuja. Ja kuinka myöhään voi pelata illalla pleikkaria, maalivahti virnuili.

Vakavasti puhuttuna hyppy Leijoniin sujui enemmän kuin mallikkaasti. Nuorukainen kertoi, että pelit Leijonissa vaativat myös maalivahdilta hieman enemmän Liigaan verrattuna.

– Kyllä siinä eroa on. Täällä tulee yhtä paljon kuteja kuin Kärpissä, mutta jokaisella osa-alueella on yksi napsu lisää tasossa.

MM-kisat kelpaisivat

Kaksi leijonapeliä. Kaksi nollapeliä ja kaksi voittoa. Torjuja palaa viikonlopun jälkeen hyvin mielin Kärppiin.

– Kyllä tästä saa itseluottamusta. Tietää, että tekee oikeita asioita. Se vie eteenpäin ja ruokkii jatkossakin, että jaksaa painaa hommia.

Kuinka isot näytöt Karjala-turnaus antoi kevättä ajatellen? Vehviläinen virnisti ajatukselle tuttuun tyyliinsä.

– Vaikea sanoa, kun en niitä joukkueita kasaa. Mutta kyllähän kisat kiinnostaa, Vehviläinen kiteytti.

LUE MYÖS: Leijonien maalivahtiruletti ihmetytti kiekkokansaa – Jukka Jalonen: ”Joku kierosilmä luki väärin – ei kusetusyritys”

LUE MYÖS: Ruotsia käkättimeen! Leijonat murskaava isäntä – tulikuuma sankarivahti jälleen ohittamaton

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo